21.1 C
București
vineri, iunie 14, 2024
AcasăSocialSanatateSituatie FARA PRECEDENT in Romania din cauza parintilor care REFUZA sa-si vaccineze...

Situatie FARA PRECEDENT in Romania din cauza parintilor care REFUZA sa-si vaccineze copiii!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Dezamăgire natională! România are șanse scăzute să se mai califice la Campionatul European

Belraus-România a fost o partidă dezamăgitoare, mai ales pentru...

România se confruntă de la an la an cu o reducere îngrijorătoare a ratei de vaccinare a copiilor, fie din cauza refuzului părinţilor, fie pentru că există probleme de aprovizionare. Cea mai mare scădere au înregistrat-o, anul trecut, judeţul Arad şi municipiul Bucureşti, unde procentul de imunizare a copiilor a fost de doar 70%. Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a explicat care este situaţia vaccinărilor la nivel naţional.

Alexandru Rafila: În anul 2015 acoperirea vaccinală în cazul vaccinilor rubeola, rujeola, oreion este în jur de 83% la nivel naţional, iar la vaccinul hexavalent, care înseamnă vaccinul împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, infecţie cu virul hepatitic B, poliomielitei şi infecţie cu haemophilus influenţă de grup B avem puţin peste 60%. Ne îngrijorează şi o acoperire vaccinală de circa 83% pentru vaccinul rubeola, rujeola, oreion; înseamnă că circa 35.000 de copii nu au fost vaccinaţi în această cohortă.

Realizator: Scăderea de la an la an a ratei vaccinărilor a determinat atorităţile să ia în calcul introducerea unei legi care să îi oblige pe părinţi să îşi imunizeze copiii împotriva bolilor transmisibile grave. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Victor Strâmbu, a adus argumente în favoarea proiectului.

Victor Strâmbu: O vaccinare corectă în proporţie de 95% împotriva pneumoniei cu pneumococ a dus la o scădere a mortalităţii cu 50% în doar doi, trei ani. Deci, iată care sunt avantajele acestei legi. Suntem toţi în aceeaşi bancă şi suntem pentru sănătatea copiilor noştri.

Realizator: După ce Ministerul Sănătăţii va finaliza textul legii care introduce obligativitatea vaccinării copiilor, proiectul va intra în dezbatere publică, iar apoi va fi înaintat parlamentului.

Sursa: Rador

Ultimele stiri