30 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăACTUALITATETehnologieSocial media este locul in care romanii se plang de calitatea serviciilor...

Social media este locul in care romanii se plang de calitatea serviciilor oferite de companiile private

in:

Stiri pe acelasi subiect

Top CINCI filmulete virale pe retelele de socializare

De cate ori intrati pe retelele de socializare ne...

Jumatate dintre utilizatorii romani de Internet acceseaza, zilnic, retelele de socializare, iar trei sferturi dintre ei folosesc aceste canale de comunicare pentru a-şi exprima nemultumirile fata de produsele şi serviciile unor companii, potrivit unui studiu al companiei Interactive Intelligence Group Inc., furnizor global de solutii integrate pentru comunicatii de business.

Companiile din retail şi FMCG utilizeaza cel mai mult retelele sociale pentru furnizarea de servicii de contact, fiind urmate de companiile din telecom, servicii financiare şi de cele medicale, se noteaza in rezultatele cercetarii.

Potrivit sursei citate, in Romania, aproximativ 50% dintre utilizatorii de Internet acceseaza in fiecare zi canalele de social media, in timp ce peste 75% dintre aceştia au folosit retelele sociale pentru a-şi arata nemultumirea fata de produsele sau serviciile companiilor private.

Realizatorii studiului estimeaza ca aproximativ 30% dintre companii la nivel global utilizeaza, in prezent, social media pentru furnizarea de servicii de asistenta, iar in urmatoarele 12 luni numarul acestora este apreciat sa creasca cu 15%, cele mai active companii pe acest canal fiind cele din retail şi FMCG.

Conform celor mai recente statistici referitoare la utilizarea retelelor sociale, aproximativ 90% dintre utilizatorii europeni de Internet folosesc in mod frecvent social media, mai bine de jumatate dintre aceştia accesand zilnic un site de socializare.

Din numarul total de utilizatori, peste 45% şi-au manifestat nemultumirea in legatura cu produsele sau serviciile companiilor private prin intermediul comentariilor postate pe retelele sociale.

Specialiştii Interactive Intelligence sunt de parere ca 40% dintre companiile de retail şi cele din FMCG utilizeaza social media pentru furnizarea de servicii de contact, in timp ce 35% dintre societatile din telecom furnizeaza servicii de asistenta prin intermediul retelelor sociale.

Clasamentul este completat de firmele din domeniul financiar, respectiv bancile şi societatile de asigurari, care utilizeaza social media in proportie de circa 30%, in timp ce putin peste 20% dintre companiile din domeniul medical folosesc retelele sociale pentru furnizarea de servicii de contact.

Din punct de vedere al dimensiunilor centrelor de contact, aproape o treime (30%) dintre companiile cu peste 500 de agenti sunt dispuse sa utilizeze o retea de socializare ca şi canal de comunicare cu utilizatorii finali, in timp ce putin peste 10% dintre companiile cu mai putin de 100 de agenti utilizeaza acest tip de comunicare pentru furnizarea de servicii de asistenta.

Interactive Intelligence Group Inc. (Nasdaq: ININ) este un furnizor global de solutii pentru contact center, solutii integrate pentru comunicatii de business şi solutii software şi servicii pentru automatizarea proceselor de business.

Compania, fondata in anul 1994, are in portofoliu peste 4.500 de clienti la nivel international şi a fost inclusa in topul „Cele mai bune companii mici” realizat de Forbes in 2011, precum şi in Top 500 al celor mai mari furnizori de software şi servicii din lume realizat de Software Magazine.

Ultimele stiri