35.6 C
București
miercuri, iunie 19, 2024
AcasăACTUALITATESondaj UIMITOR in Capitala! Candidatul cercetat PENAL pentru spalare de bani este...

Sondaj UIMITOR in Capitala! Candidatul cercetat PENAL pentru spalare de bani este pus de sociologi CAP DE LISTA!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Piata din Bucuresti arata ca pretul unui sondaj pe un esantion de 1000 de persoane este de cel putin 10.000 de euro, prin urmare acestea apar pe banda rulanta in campanie si se fac la comanda. Spre exemplu, candidatul PSD-UNPR la alegerile din Sectorul 6, senatorul PDL si acum PSD, Gabriel Mutu, are destui bani, din moment ce este cercetat de DIICOT inca din anul 2014 pentru spalare de bani. Locuitorii Sectorului 6 ar trebui sa mai vina odata la vot in cazul in care Gabriel Mutu va fi trimis dupa gratii!

Un astfel de sondaj a facut SOCIOPOL pentru Primaria Sectorului 6 din Bucuresti din care rezulta cateva date cel putin ciudate. La intrebare cu cine ar vota 34% din oacei 700 de participantii la sondaj au declarat ca ar vota cu Gabriel Mutu in timp ce 24% cu independentul Stefan Florescu. Doua intrebari mai jos despre cine cred oamenii ca va castiga cu adevarat alegerile locale, candidatul PSD intra serios la apa si mai ramane cu doar 20%. Rezulta ca aproape jumatate din proprii votanti nu cred ca acesta va iesi primar. Conform celor exprimate, diferenta dintre primii doi candidati e de 10%. Astfel, reprezentatul PSD si UNPR in cursa pentru Primarie, Gabriel Mutu, are 34%. E urmat de independentul Stefan Florescu, cu 24%, potrivit stiripesurse.ro.

Daca aceste sondaje se confirma si cum alegerile au loc din primul tur atunci locuitorii Sectorului 6 vor avea sa-si aleaga un primar care ar putea lua calea penitenciarului la fel cum s-a mai intamplat si cu alti edili care au ajuns dupa gratii. Gabriel Mutu este cercetat penal inca din anul 2014.

Comunicat de presa 08.10.2014
Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) –  Structura Centrală împreună cu polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – I.G.P.R., au anihilat activitatea unui grup infracțional organizat specializat în evaziune fiscală și spălare a banilor proveniți din infracțiuni.

Din materialul probator administrat în cauză rezultă suspiciunea rezonabilă că în perioada 2010 – 2014, inculpatul Tomescu Ion și alții au constituit un grup infracțional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor proveniţi din infracţiuni, prin folosirea unor societăţi comerciale de tip fantomă , care nu au declarat sediile secundare în care îşi desfăşoară activitatea, în scopul sustragerii de la efectuarea verificării financiare, fiscale sau vamale, precum și pentru sustragerea de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului consolidat al statului.

În aceeași perioadă, prin folosirea societăților tip-fantomă, membrii grupării au  dispus transferarea între conturile societăţilor a unor sume de bani provenite din infracţiuni, în scopul ascunderii originii infracţionale, urmate de retragerea acestora în numerar şi înmânarea către administratorii firmelor care au sustras aceşti bani de la plata obligaţiilor financiare şi fiscale către partenerii de afaceri şi stat, care astfel au dobândit aceste sume cunoscând că provin din infracţiuni. Față de inculpatul Tomescu Ion există suspiciunea rezonabilă că, în calitate de lider al grupării, a dobândit, sub forma unui comision, 1%  din sumele retrase, cunoscând că banii provin din infracţiuni. Suma totală estimată a fi transferată şi retrasă în numerar în perioada menţionată este de 100.000. 000 de lei.

Printre societăţile  beneficiare se numără societăţi din domeniile construcţii autostrăzi şi alte construcţii civile, construcţii feroviare, IT, pază şi protecţie, modă  etc.

Urmare a unor activităţi specifice desfăşurate pe parcursul mai multor luni  procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus astăzi reținerea pentru 24 de ore a doi dintre membrii acestei grupări: inculpații Nedelcu Dragoș Adrian (39 de ani) și Mitu Bogdan Viorel (37 de ani), acuzați de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani.

Față de inculpatul Nedelcu Dragoș Adrian există suspiciunea rezonabilă că în calitate de administrator de fapt al SC NUTS CONSULTING SRL şi sc PATHWAY ADVISORS SRL, a aderat la grupul infracțional și împreună cu inculpata Muntean Ana Maria Armanca, asociat la cele două firme, ajutați de administratorul de drept al societăților, inculpatul Nedelcu Iulian, prin operațiuni specifice de spălare a banilor au dobândit suma totală de circa 6 milioane de lei, cunoscând că provine din săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii.

Inculpatul Mitu Bogdan Viorel este suspectat că în aceeaşi perioadă a dobândit prin operaţiuni specifice de spălare a banilor, din conturile sc TAPE COMPUTERS SRL, la care era asociat şi administrator, suma de circa 11 milioane de lei, şi totodată a furnizat altor membri ai grupării facturile emise de firme-fantomă cât și sumele de bani extrase în numerar în urma operațiunilor specifice de spălare a sumei totale de  10 606 945  lei,  din care și-a oprit “comisionul” de 10%.

Totodată, în cauză sunt urmăriți penal pentru aceleași infracțiuni și inc. Mutu Gabriel, senator  și suspectul Caloianu Mario Ernest, deputat.

Față de suspectul Caloianu Mario Ernest, procurorii DIICOT au dispus extinderea urmăririi penale și pentru infracțiunea de fals în declarații, constând în aceea că la data de 21.01.2014 acesta  a depus declaraţia de avere în care a consemnat în mod nereal că are ca surse de venituri doar salariul de deputat, fără a declara că  obţine venituri şi din administrarea SC EUROBEC GRUP CONSTRUCT SRL şi SC EUROMARABIAN SRL.

Cu privire la inculpatul Mutu Gabriel, procurorii DIICOT au dispus începerea urmăririi penale și pentru comiterea infracțiunilor de folosirea cu rea credință a bunurilor societății, fals în înscrisuri sub semnătură privată. Față de acesta există suspiciunea rezonabilă că a falsificat, prin atestarea ca reale a raporturilor comerciale, în facturile emise de societăţi comerciale de tip fantomă înscrisuri justificative, care au fost înregistrate în contabilitatea sc GM ACTIV BUILDING MANAGEMENT SRL, şi în baza cărora s-au efectuat transferurile de bani din conturile sc GM BUILDING MANAGEMENT SRL în conturile societăţilor menţionate.

Totodată, suspectul Mutu Gabriel este acuzat că în perioada 2009-23.07.2013 a dispus transferul  sumei totale de 1 064 692 lei din conturile sc GM ACTIV BUILDING MANAGEMENT SRL, în conturile a cinci dintre  societățile de tip fantomă administrate de membrii grupului infracţional organizat. Banii au fost dobândiți în final de inculpat, după ce suma a fost fracţionată şi transferată în conturile altor societăţi comerciale, de tip fantomă, administrate tot de membrii grupului infracţional organizat,  fiind apoi retrasă în numerar în scopul ascunderii originii infracţionale..

La perchezițiile domiciliare (opt) efectuate în data de 07.10.2014 au participat și lucrători din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi București. Au fost aplicate măsuri asiguratorii asupra bunurilor de lux ale inculpaţilor printre care şi un autoturism Ferrari.

Procurorii DIICOT – Structura Centrală îi vor prezenta pe cei doi inculpați reținuți magistraților Înaltei Curți de Casație și Justiție cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de  Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

sondaj sociopol Sectorul 6-6sondaj sociopol Sectorul 6-7

 

Ultimele stiri