Acasă Mediu Specialistii spun ca Romania NU este in seceta: În 2003, 2007 sau...

Specialistii spun ca Romania NU este in seceta: În 2003, 2007 sau 2012 a fost mult mai rau!

Seceta din această perioadă afectează în special oraşele mici şi zona rurală, acolo unde reţelele de apă şi canalizare sunt subdimensionate sau inexistente, atrage atenţia Administraţia Naţională „Apele Române”.

În marile oraşe nu se pune, în acest moment, problema lipsei de apă, însă aceasta trebuie economisită şi, acolo unde există posibilitatea, trebuie apelat la alternative de stocare şi de recirculare, scrie romania-actualitati.ro.

Rezerva de apă din lacurile de acumulare din țara noastră este în prezent de peste cinci miliarde de metri cubi, în condițiile în care cerința pentru alimentarea cu apă a populației este de aproximativ un miliard de metri cubi, dă asigurări Administrația Națională „Apele Române”.

După cum se arată într-un comunicat, coeficientul de umplere în principalele 40 de lacuri de acumulare este de 80%, iar potrivit estimărilor, până la sfârșitul lunii, printr-o gestionare eficientă, coeficientul de umplere ar putea fi menținut la un nivel de peste 70%.

Reprezentanții instituției au făcut totodată un apel la calm și responsabilitate, în eventualitatea apariției unor probleme punctuale în alimentarea cu apă, precizând că evenimentele din acest an nu au ajuns la amploarea fenomenelor semnalate în 2003, 2007 sau 2012.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentKremlinul a scapat porumbelul: Planul Armatei Ruse este sa ajunga pana in Transnistria!
Articolul următorUnele modele Ford iau foc in mers: 100.000 de masini rechemate in service!