Acasă Sibiu Spitalul groazei din Sibiu: Sporuri de 35.000 de lei pe luna si...

Spitalul groazei din Sibiu: Sporuri de 35.000 de lei pe luna si manager cu ZERO experienta!


Sporuri de 35.000 de lei pe lună pentru medicii de la spitalul județean din Sibiu, arată datele pentru septembrie 2020. Un angajat al spitalului susține că aici pacienții cu forme grave de covid erau sedați ca să nu deranjeze angajații spitalului, deși asta îi putea ucide.

Potrivit datelor publicate pentru septembrie 2020, spitalul are peste 2700 de angajați. 

Din ianuarie 2021, la acest spital a fost numit un manager interimar, Neag Florin, absolvent de drept la Universitatea Titulescu.

În fișa sa biografică nu apare că ar fi absolvit vreun curs de management al spitalelor sau că ar fi avut vreo legătură cu acest domeniu, până acum. Din 2010 în 2020, el a lucrat la societatea de transport în comun din Mediaș.

El a fost numit de Daniela Cîmpean (foto), președinta Consiliul Județean Sibiu. 

Sporuri de 35.000 de lei

Datele din documentul privind transparența salarială, pentru septembrie 2020, arată că la acest spital sunt mai mulți medici primari care primeau, acum șase luni, salarii de 15-17.000 de lei, dar sporurile ajungeau la 35.906 lei!

Majoritatea sporurilor pentru medicii primari sunt în jur de 24-25.000 de lei pe lună. 

Directorul medical al spitalului avea peste 16.000 de lei salariu, plus 25.000 de lei sporurile și încă  347 de lei – indemnizație de hrană. Unii medici au încasat și sume între 600 și 1.000 de lei, spor de tură. 

Un medic rezident în anul IV avea peste 7.000 de lei salariu și încă aproape 17.000 de lei pentru sporuri, adică peste 5.000 de euro pe lună. 

Asistenții medicali principali săreau de 15.000 de lei pe lună, depășind astfel salariul obținut în 2019 de premierul Cîțu, pe atunci senator și ministru de Finanțe.

O asistentă debutantă ajungea la 10.000 de lei.

Brancardierii și infirmierele – peste 8.000 de lei pe lună. 

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ion Veștemean, a declarat luni pentru Europa FM că parchetul va deschide dosar penal pentru omor în cazul pacienților cu COVID din secția de terapie intensiva a Spitalului Județean Sibiu.

Un lucrător medical de la secția de terapie intensivă a Spitalului Județean din Sibiu a susținut că pacienții cu COVID ar fi legați de paturi, cu răni la mâini din cauza feșelor și sedați cu Midazolam, Propofol și Fentanyl, anestezice și sedative extrem de puternice pentru a nu se mai agita.

”Pe un om cu insuficiență respiratorie dacă îl sedezi, moare. Pentru că în insuficiență respiratorie nu se dă de dormit și seara. Se face terapie. Se face oxigeno-terapie. (…) Și eu am omorât oameni, pentru că am lucrat acolo. Chiar dacă din toate puterile mele am încercat să fac totul să nu încarc acele seringi cu sedare”, a povestit acesta, sub anonimat, la Turnul Sfatului.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentVaccinul AstraZeneca, liber la toate categoriile de vârstă!
Articolul următorAmericanii vaccinati impotriva Covid NU mai trebuie sa poarte masca!