23.7 C
București
duminică, aprilie 14, 2024
AcasăSocialAngajariStagiul militar OBLIGATORIU poate fi reintrodus! Un general in Aramata Romana explica...

Stagiul militar OBLIGATORIU poate fi reintrodus! Un general in Aramata Romana explica CLAR motivele!

in:

Stiri pe acelasi subiect

În ritmul acesta Rusia ar putea rămâne fără tancuri

Potrivit unor calcule făcute de jurnaliștii prestigioasei revciste Forbes...

Armata austriaca se incalta din Romania!

Cu Schengen sau fara Schengen armata austriaca a ajuns...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Stagiul militar obligatoriu este o sperietoare pentru foarte mulţi tineri din România. Un general din Armată a vorbit despre reintroducere acestuia în şara nostră.

Generalul locotentent în rezervă Virgil Bălăceanu a precizat că o astfel de decizie se poate lua doar dacă ar exista trei situații: România să fie sub stare de asediu, să fie declarată mobilizare sau stare de război.

”Doar în trei stări poate fi reluat stagiul militar obligatoriu, asediu, mobilizare sau război, dar noi avem în acest moment o situație de pace. Aceasta nu înseamnă că nu asistăm la o degradare a situației de securitate regională. Această deteriorare nu a ajuns să impună una dintre cele trei stări, dar pune problema unei forțe naționale de rezervă pe un alt plan, al voluntariatului”, a spus generalul locotenent Bălăceanu pentru Radio România Actualităţi.

În această săptămână a fost depus la Parlament un proiect de lege privind înființarea unei Gărzi Naționale formate din voluntari.

„Așa cum astăzi se oferă locuri de muncă full time pentru soldați profesișiti, vom organiza o gardă națională pe Bază de Voluntariat, cu contracte part-time. Aceste contracte vor fi semnate de tinerii care vor decide să intre în această structură, pe de-o parte, și de cealaltă parte de Ministerul Apărării și alte structure de Securitate”, a mai explicat generalul locotenent Bălăceanu.

Serviciul militar obligatoriu a fost eliminat în România din anul 2007.

YouTube video player

Ultimele stiri

Exit mobile version