Acasă Economie Statul roman iti da 30.000 de euro daca vrei sa-ti deschizi o...

Statul roman iti da 30.000 de euro daca vrei sa-ti deschizi o sala de sport! Vezi tot ce trebuie sa faci!

17

Statul va oferi si anul acesta finantari de pana la 135.000 de lei (aproape 30.000 euro) pentru antreprenorii care fac afaceri in domeniul cabinetelor medicale de tot felul sau al salilor de fitness. Asociatia Consultatilor din Romania pentru Accesarea Fondurilor Europene (ACRAFE) si StartupCafe.ro va prezita un nou articol in 8 puncte esentiale, realizat de consultantul Andreea Vraja, privind o idee de afacere cu fonduri nerambursabile.

Acum vorbim despre o afacere in activitati referitoare la sanatatea umana, care va putea fi finantata prin Programul Comert 2016, prin care Ministerul Economiei ofera pana la 135.000 de lei firmelor cu cel putin 2 ani vechime.

In anii trecuti, printre numeroasele activitati care au putut primi finantari s-au numarat conduri CAEN ca: 8621 – Activităţi de asistenţă medicală generală, 8622- Activităţi de asistenţă medicală specializată, 8623- Activităţi de asistenţă stomatologică, 9311- Activităţi ale bazelor sportive, 9312- Activităţi ale cluburilor sportive, 9313-Activităţi ale centrelor de fitness.

Concret, in afacerea prezentata de consultantul Andreea Vraja, de la firma de consultanta Ciswork, membra ACRAFE, este vorba despre un proiect realizat in anii trecuti: o clinica ce ofera servicii de medicina a muncii, medicina de familie, medici specialisti, laboratoare, recuperare medicala etc.

Business-ul in sanatate este unul dintre cele mai sigure cel putin teoretic, avand in vedere cererea fireasca si constanta pe piata de aceste servicii. Exodul medicilor romani in strainatate poate fi „arma cu doua taisuri”: e tot mai greu sa gasesti personal cu experienta in Romania, dar, pe de alta parte, concurenta este mai mica.

O alta arma cu doua taisuri in acest business: pacientii pot veni la cabinetele individuale si private cu tot cu banii de la Casa de Asigurari de Sanatate, de care beneficiaza ca si contribuabili. In schimb, este stiut faptul ca deconturile de la stat si procedurile implicate sunt destul de complicate in Romania.

Vezi aici toti pasii care trebuie urmati

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos