Acasă Cultura Stephenie Meyer – mama vampirilor!

Stephenie Meyer – mama vampirilor!

47

Personajele seriei cinematografice Twilight, mai ales Bella si vampirul Edward, au fani in intreaga lume. Putini au citit, insa, cartile dupa care s-a realizat scenariul peliculelor si, mai mult, nu toata lumea cunoaste detalii despre scriitoarea care a dat nastere intregii nebunii.

Stephenie Meyer este autoarea indragitei serii de carti AMURG (TWILIGHT, in original) aparute in Romania la Editura RAO. Cartile au fost transformate in ecranizari de succes, povestea celor doi indragostiti neobisnuiti, tanara si frumoasa Bella si vampirul Edward devenind rapid fenomenul preferat al tinerilor de pe intreaga planeta.

Meyer este adesea comparata cu J.K. Rowling, creatoarea romanelor Harry Potter, fiind considerata urmatoarea mare scriitoare de romane fantasy pentru tineri. Insa, pana acum, succesul romanelor, atentia presei si adoratia fanilor sai nu par sa o fi schimbat prea mult pe Stephenie, casnica de religie Mormona si mama a trei copii. „Dupa treizeci de ani in care am fost cea mai normala persoana din lume, e destul de dificil sa ma rup de aceasta viata. Cand nu sunt in turneu am tendinta sa uit cu totul despre Amurg.”

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos