Acasă Cultura J.K. Rowling, autoarea seriei „Harry Potter”, a lansat primul sau roman pentru...

J.K. Rowling, autoarea seriei „Harry Potter”, a lansat primul sau roman pentru adulti

37

„The Casual Vacancy”, primul roman pentru adulti al scriitoarei britanice J.K. Rowling, a fost lansat joi dimineata in librariile din Marea Britanie.

Romanul „The Casual Vacancy” a fost indelung asteptat de fanii britanici ai scriitoarei, multi dintre acestia luand cu asalt librariile inca de la primele ore ale diminetii.

Noua carte a lui J.K. Rowling nu mai are replicile scurte si nici costumele de magicieni cu care autoarea si-a obisnuit pana acum cititorii, dar a fost lansata cu surle si trambite, ca fiecare dintre volumele din seria „Harry Potter”.

Publicata la cinci ani distanta de ultimul volum din saga despre vrajitori, „The Casual Vacancy” este deja numarul unu pe Amazon, iar casa de pariuri William Hill acorda sanse de 2 la 1 noii carti a lui Rowling, despre care spun ca va depasi cu mult vanzarile ultimului volum din seria „Harry Potter” – „Harry Potter and the Deathly Hallows” – care s-a vandut in prima zi de la lansare in 2,6 milioane de copii.

Multi dintre cei care au cumparat, joi, cel mai recent volum semnat de J.K. Rowling sunt fani ai lui Harry Potter care, ca si autoarea, au migrat spre piata literaturii pentru adulti.

Romanul „The Casual Vacancy” prezinta o poveste despre ambitii si rivalitati, care se desfasoara intr-un satuc englezesc imaginar, Pagford. Actiunea se anima atunci cand unul dintre conducatorii localitatii moare subit. Rowling a spus ca a incercat sa adopte o abordare dickensiana a unei povesti de tip saga cu numeroase caractere, din care nu lipsesc sexul, satira si chiar vorbele grele, acestea fiind doar cateva dintre notele prin care noul roman se distinge de celebra serie „Harry Potter”.

In varsta de 46 de ani, J. K. Rowling, care inainte de a-si publica romanele din seria „Harry Potter” era o mama singura care traia din ajutorul social, are o avere de aproximativ un miliard de dolari, potrivit celei mai recente liste publicate de Forbes in martie 2011. Totodata, este considerata una dintre cele mai influente femei britanice si a fost distinsa cu Ordinul Imperiului Britanic pentru servicii deosebite aduse literaturii pentru tineri dar si cu Legiunea de Onoare in Franta.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos