Acasă Cultura Casa Goldart dedica o licitatie regalitatii si traditiei

Casa Goldart dedica o licitatie regalitatii si traditiei

Operele unor unor binecunoscuti artisti contemporani : Aurel Nedel, Radu Dărângă, Harry Guttman, Stefan Pelmus, Daniel Crăciun, Lucian Liciu, Emanoil Mazilu sunt scoase la vanzare alaturi de lucrari cu tematica regala in cadrul licitatiei nr.93 a Casei Goldart.

Evenimentul este dedicat regalitatii, mai exact, efigiilor prin care această prestigioasă institutie a tinut sa-si afirme atasamentul fata de natiune, acelor imagini prin care s-a autodefinit sau a fost definită de artisti; dar si traditiei, adică imaginarului artistic care a fost îndeobste asociat cu valorile consacrate ale românilor pe parcursul istoriei monarhiei.

Lucrările cu tematică regală acoperă o plajă largă de genuri si tehnici artistice: de la ceramica cu efigii princiare si plachete aniversare, de la grafică si sculptură până la cărti postale, documente, brevete, cărti, desene si fotografii înfatisându-i pe membrii familiei regale si anturajul, începând cu Regele Carol I până la Regele Mihai.

Traditia românească (peisaj , portrete, natura statică, s.a.) este surprinsă în numeroase lucrări de grafică si pictură realizate de: Jean Al. Steriadi, Francisc Sirato , Rodica Maniu, Alexandru Mohy, Arthur Verona, Gheorghe Vânătoru, Rudolf Schweitzer Cumpăna, Aurel Naray, L. A. Biju, Alexandru Ciucurencu, Gheorghe Petrascu, Samuel Mutzner, Ion Vlad, Theodor Aman, Nicolae Vermont, Aurel Baesu, Iosif Steurer, Octav Angheluta, Ion Mirea, Wanda Sachelarie Vladimirescu.

 

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentOpt staruri internationale il vor reinterpreta pe George Enescu, din perspectiva jazzului, la Anvers
Articolul următorTrei goluri anulate si rasism din partea fanilor, la meciul Tottenham-Lazio

2 COMENTARII

  1. Pacat ca scrie „refalitatii” in loc de „regalitatii” la inceputul articolului… Deformeaza tot ce urmeaza si creeaza o noua si derutanta „prestigioasa institutie” …zau asa!