Homeland si O familie moderna – marii câstigatori ai Premiilor Emmy

Serialul thriller psihologic „Homeland” si serialul de comedie „O familie moderna/Modern Family” – transmis de HBO – au câstigat câte patru trofee la cea de-a 64-a gala Primetime Emmy Awards, care a avut loc duminica seara, la Los Angeles.  Astfel, „Homeland” s-a impus la categoria „cel mai bun serial-drama”, in timp ce „Modern Family” a câstigat trofeul categoriei „cel mai bun serial-comedie”, pentru al treilea an consecutiv.

 

Productia ABC „Modern Family”, care prezinta vietile haotice ale trei cupluri inrudite intre ele si ale copiilor lor, nominalizata in 14 categorii Emmy, a mai câstigat anul acesta premiile pentru interpretare secundara (Eric Stonestreet, repectiv Julie Bowen), dar si cel pentru regie (Steven Levitan).

 

„Homeland”, un thriller psihologic a carui actiune se petrece dupa atacurile teroriste din SUA, nominalizat la noua categorii Emmy, a mai câstigat premiile pentru cel mai bun scenariu si cele mai bune roluri principale (Claire Danes, respectiv Damian Lewis). „Homeland”, care este, se pare, unul dintre serialele preferate ale presedintelui american Barack Obama, a invins favoritul din genul „serial TV-drama”, „Mad Men” (difuzat partial in trecut de TVR), nominalizat la 17 premii Emmy, dar care, duminica seara, a plecat acasa cu mâna goala.

 

La categoria „cel mai bun serial-drama” mai fusesera nominalizate „Downton Abbey”, „Urzeala Tronurilor/Game of Thrones”, „Imperiul din Atlantic City/ Boardwalk Empire” – ambele difuzate in Romania de HBO si „Breaking Bad”, in timp ce la categoria „cel mai bun serial-comedie” au mai fost nominalizate „Girls” – difuzat de HBO, „Vicepresedinta/Veep” – difuzat de HBO, „The Big Bang Theory”, „Curb Your Enthusiasm” si „30 Rock (difuzat partial in trecut de TVR)”.

 

Politica americana a reprezentat o tema importanta in cursa pentru premiile Emmy de anul acesta. Astfel, „Game Change”, productia HBO despre Sarah Palin, ce urmeaza sa fie difuzat si in Romania, a fost marea câstigatoare in categoria „miniserie/ film TV”, obtinând trofeele pentru cea mai buna miniserie, cel mai bun scenariu, cea mai buna regie si cea mai buna actrita (Julianne Moore).

 

Miniseria TV „Hatfields & McCoys”, produsa de postul History Channel in colaborare cu Castel Film si realizata in România, a câstigat doua premii, pentru cel mai bun actor in rol principal (Kevin Costner), respectiv secundar (Tom Berenger).

 

De asemenea, Julia Louis-Dreyfus a câstigat premiul Emmy pentru cea mai buna actrita intr-un serial de comedie („Veep”), in timp ce Jon Cryer a primit premiul pentru cel mai bun actor intr-un serial de comedie, pentru rolul din „Doi barbati si jumatate” (in Romania s-au difuzat doar seriile vechi, la ProCinema).