Acasă Cultura Opt staruri internationale il vor reinterpreta pe George Enescu, din perspectiva jazzului,...

Opt staruri internationale il vor reinterpreta pe George Enescu, din perspectiva jazzului, la Anvers

32

Muzician de jazz complet, pianist, compozitor, aranjor), afirmat rapid in ultimii ani pe scenele europene si americane, Lucian Ban a sustinut, in 2009, pe scena Ateneului Roman, concertul „Enesco Re-Imagined”, inregistrat apoi si pe CD. Acest concert va fi reluat, pe 8 noiembrie, de la ora 20.00, la Anvers, cu sprijinul Institutului Cultural Roman de la Bruxelles.

Reinterpretate in cheie jazzistică, bucăti muzicale celebre compuse de George Enescu – „Octetul pentru coarde op. 7” si „Sonata pentru vioară si pian op. 25” in caracter popular romanesc, dar si mai putin cunoscutele „Simfonia nr. 4 (neterminată)” si „Aria si scherzino” – vor fi supuse de Lucian Ban si celebrul contrabasist John Hebert unei surprinzătoare transformări.

Jazz Times descrie albumul drept „o muzică vizionară … Această inregistrare ii asază pe Ban si Hebert printre marii interpreti ai secolului 21”. La fel de elogios reactionează si The Guardian: „Este o combinatie rară de solistică dezlăntuită dar coerentă si improvizatie colectivă, de aranjament subtil si uluitoare scriitură tematică”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos