Muzician de jazz complet, pianist, compozitor, aranjor), afirmat rapid in ultimii ani pe scenele europene si americane, Lucian Ban a sustinut, in 2009, pe scena Ateneului Roman, concertul „Enesco Re-Imagined”, inregistrat apoi si pe CD. Acest concert va fi reluat, pe 8 noiembrie, de la ora 20.00, la Anvers, cu sprijinul Institutului Cultural Roman de la Bruxelles.

Reinterpretate in cheie jazzistică, bucăti muzicale celebre compuse de George Enescu – „Octetul pentru coarde op. 7” si „Sonata pentru vioară si pian op. 25” in caracter popular romanesc, dar si mai putin cunoscutele „Simfonia nr. 4 (neterminată)” si „Aria si scherzino” – vor fi supuse de Lucian Ban si celebrul contrabasist John Hebert unei surprinzătoare transformări.

Jazz Times descrie albumul drept „o muzică vizionară … Această inregistrare ii asază pe Ban si Hebert printre marii interpreti ai secolului 21”. La fel de elogios reactionează si The Guardian: „Este o combinatie rară de solistică dezlăntuită dar coerentă si improvizatie colectivă, de aranjament subtil si uluitoare scriitură tematică”.