11.5 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăACTUALITATECulturaTablori detinute de Blaga, Goga si Barbu sunt scoase la vanzare. Cea...

Tablori detinute de Blaga, Goga si Barbu sunt scoase la vanzare. Cea mai valoroasa lucrare este semnata de Tonitza

in:

Stiri pe acelasi subiect

Picturi celebre , care au facut parte din colectiile de arata ale unor scriitori de marca ai Romaniei, sunt scoase la vanzare.

Casa Artmark organizeaza pe 25 septembrie Licitaţia de Impresionism şi Postimpresionism. Cu aceasta ocazie cei interesati de investitiile in arta pot cumpara pictira “Fetiţă în alb” (ulei pe carton, 40 × 35 cm) semnată de Nicolae Tonitza. Opera a facut parte din colecţia poetului Lucian Blaga. Preţul ei este estimat între 60.000 – 120.000 euro.

Si poetul Octavian Goga a fost un rafinat colectionar de artă, în posesia acestuia aflându-se si tabloul realizat de Eustaţiu Stoenescu, “Lampa de la Drăghiceni” (ulei pe carton, 59 x 41 cm). Din anii ’50, opera a făcut parte dintr-o importantă colecţie privată din Germania. Valoarea sa estimativă este cuprinsă între 15.000 – 25.000 euro.

Cea de-a treia operă cu notorietate este “La amiază”, semnată de artistul Alexandru Ciucurencu (ulei pe carton, 18 x 26 cm). Realizat în 1903, peisajul a aparţinut scriitorului Eugen Barbu si va fi propus spre licitare pentru 3.000 – 5.000 euro.

Evenimentul de marti se deschide si cu o noua surpriza. Pentru prima dată, Filarmonica “George Enescu” alături de Artmark oferă în cadrul unei licitaţii de artă o lojă cu 4 locuri în superba sală de concerte a Ateneului Român. Persoana care va adjudeca acest lot special se va bucura de concertele extraordinare pe care Filarmonica le va organiza până în iunie 2013, când se închide stagiunea.

 

Licitaţia oferă şi alte opere semnate de mari maeştri impresionişti şi postimpresionişti precum Nicolae Grigorescu, Francisc Şirato, Ion Ţuculescu, Nicolae Dărăscu, Samuel Mutzner, Max Arnold, Rudolf Schweitzer-Cumpăna şi mulţi alţii.

 

 

Ultimele stiri