Acasă Cultura Pictorii romani sunt tot mai cautati de colectionarii de arta. Vezi cu...

Pictorii romani sunt tot mai cautati de colectionarii de arta. Vezi cu cat se mai vand opere semnate de Luchian, Tonitza, Petrascu sau Vermont

78
Stefan Luchian – Portretul unei femei

Atunci cand sunt scoase la licitatie lucrari semnate de maestrii ai artei romanesti, colectionarii fac totul pentru a putea intra in posesia operei dorite.

La fel s-a intamplat si la evenimentul organizat de Goldart, unde „cap de afis” a fost tabloul „Portretul unei femei”, de Stefan Luchian. Opera a fost adjudecata pentru 44.000 de euro, pretul de pornire fiind de 20.000 de euro.O alta lucrare pentru care s-a licitat foarte mult a fost „Colt de strada”, de Nicolae Tonitza. In acest caz pretul de pornire a fost de 15.000 de euro, iar pretul de adjudecare de 17.000 de euro.De asemenea, un Gheorghe Petrascu s-a adjudecat pentru 15.000 de euro.

Foarte disputate au fost si picturile „Pe gânduri”, de Nicolae Vermont (pret de pornire 800 de euro, adjudecare 2.600 de euro), „Vas cu trandafiri”, de Nicolae Vermont (pret de pornire 1.200 de euro, adjudecare 2.200 de euro), Adam Baltatu (pret de pornire 2.000 de euro, adjudecare 3.000 de euro), „Iarna in mahala”, de Ipolit Strabu (pret de pornire 1.500 de euro, adjudecare 3.000 de euro), „Natura statica cu mandolina”, de Ion Pacea, adjudecat la 2.300 de euro, precum si multe alte lucrari, dorite de numerosi colectionari. In plus, intreaga colectie de piese de sculptura, scoasa la licitatie, a fost vanduta iubitorilor de frumos.Urmatoarea licitatie Goldart, intitulata „Visare in imediat – concretete orientala”, va avea loc joi, 22 noiembrie 2012, incepand cu ora 19.00, la Hotel Marshal Garden din Bucuresti.

Vezi galerie foto:

Adam Baltatu – La dogarie

 

Nicolae Vermont – Vas cu trandafiri
Nicolae Vermont – Pe ganduri
Nicolae Tonitza – Colt de strada
Ion Pacea – Natura statica cu mandolina
Gheorghe Petrascu – Poarta manastirii din Targoviste
ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos