Acasă Cultura ”Noaptea Portilor Deschise” la Biblioteca Academiei Romane

”Noaptea Portilor Deschise” la Biblioteca Academiei Romane

49

La implinirea a 145 de ani de la infiintare, Biblioteca Academiei organizeaza sambata, 6 octombrie, la sediul sau din Calea Victoriei, nr. 125, un amplu eveniment, desfasurat pe durata a 7 ore, sub titulatura „Noaptea Portilor Deschise“.

Deschiderea festiva va avea loc la ora 18.00, in prezenta conducerii Academiei Romane cu vernisarea unei valoroase expozitii patrimoniale de carte veche romaneasca, urmata de un concert aniversar de muzica bizantina, oferit de corul „Nectarie Protopsaltul“ cu un repertoriu alcatuit pornind de la partituri din patrimoniul Bibliotecii Academiei Romane. Evenimentul se desfasoara simultan pe trei sectiuni distincte:

1. Dezbateri si mese rotunde – include discutii si prelegeri pe tema cartii din antichitate si pana astazi;

2. Targ de IT & C si prin cinci momente de IT demo – dezbatere adresata indeosebi tinerilor care isi propun valorificarea granitei intre cultura si tehnologia performanta;

3. A treia sectiune consta intr-un program variat de muzica bizantina, muzica veche, world music, teatru neconventional, relansarea campaniei cartilor calatoare „Bookcrossing“ si 7 ore de happening oferit de atelierul de tipar manual Moara de hartie.

Pe parcursul intregului eveniment oaspetii sunt invitati sa descopere comori de cultura nationala si universala intr-un tur ghidat prin Biblioteca Academiei, cu vizitarea colectiilor speciale de manuscrise, stampe, fotografie, harti, muzica, periodice.

Fiecare vizitator va primi un flyer pe baza caruia poate obtine permis gratuit la Biblioteca Academiei Romane pana la sfarsitul anului.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos