Acasă Auto Stiati ca in Romania se PRODUCE cea mai PERFORMANTA cutie de viteze...

Stiati ca in Romania se PRODUCE cea mai PERFORMANTA cutie de viteze DIN LUME?

15

La fabrica Daimler din Sebeș a fost lansată producția uneia dintre cele mai performante cutii de viteze automate cu noua trepte 9G-TRONIC. Prin inceperea productiei de cutii de viteze automate cu 9 trepte la Sebes, Romania intra intr-un club select al tarilor in care se construiesc transmisii atat de moderne si cu un numar atat de mare de trepte.

Compania a lansat un plan de extindere in urma căruia se vor face investitii de 300 milioane euro si vor fi create 500 de noi locuri de munca.

Noua cutie de viteze cu 9 trepte fabricata de Star Assembly cu piese de la Star Transmission – ambele fiind companii Daimler – are cod NAG3 (denumire comerciala 9G-TRONIC) si echipeaza modele precum Mercedes-Benz Clasa E si GLE. In anii urmatori, cutiile 9G-TRONIC vor fi disponibile pentru toate modelele marcii care au motor montat longitudinal, informează 0-100.hotnews.ro

Daimler are doua filiale in Romania, Star Transmission si Star Assembly, cu un total de 1.800 de angajati. In uzina Star Assembly din Sebes mai sunt asamblate cutii de viteze automate cu 5 trepte si unele cu dublu ambreiaj cu 7 viteze. Pentru a face si noile cutii de viteze 9 trepte au fost angajati in plus circa 500 de oameni fata de momentul anuntarii investitiei (2014).

Filiala a Daimler, Star Transmission (STC) a fost infiintata in anul 2001 (mai intai la Cugir) si este furnizor international de componente pentru industria de automobile. La sediul din Cugir se produc roti dintate, arbori precum componente prelucrate mecanic pentru motoare, cutii de viteza si casete de directie.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos