Acasă ACTUALITATE Stirea zilei: Crucile de pe marginea drumului vor fi scoase si donate...

Stirea zilei: Crucile de pe marginea drumului vor fi scoase si donate oamenilor saraci pentru inmormantari!

Stirea zilei vine din republica Moldova si ne spune ca Mitropolia de acolo anunta ca instalarea crucilor pe carosabil, in locul accidentelor, contravine canoanelor ortodoxe si ca, impreuna cu Ministerul Transporturilor din Republica Moldova, va incepe demotarea lor.
 “Pentru evitarea aspectului macabru creat de amplasarea unui numar mare de cruci in zonele extrem de periculoase, unde au avut loc multe accidente, ar fi de preferat substituirea lor cu o Troita executata conform Canoanelor Bisericii. Scopul Troitelor este marcarea faptului ca in localitatea respectiva locuiesc crestini, sunt asezate de obicei la rascruci de drumuri si cu siguranta, ca aspect sunt mai corespunzatoare”, scrie in comunicatul Mitropoliei de peste Prut.

Ministerul Transporturilor s-a obligat la demontarea de pe marginea carosabilului a crucilor, anunta stiripesurse.ro.

“Acestea vor fi adunate intr-un loc special amenajat, pentru a fi utilizate ulterior conform destinatiei la inmormantarea oamenilor fara adapost si a persoanelor din familii nevoiase”, anunta Mitropolia.

Foarte frumos, dar ramane sa vedem cine anume dintre angajatii Ministerului Transporturilor va pune mana efectiv la smulgerea crucilor, cata vreme, in popor, exista temerea ca acest gest aduce asupra faptasului groaznice blesteme.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentScene de GROAZA intr-o gara din Munchen: A strigat ”Allah akbar!” si a inceput sa injunghie calatorii!
Articolul următorProbleme GRAVE pentru clientii a DOUA MARI banci din Romania! Vezi ce a facut Protectia Consumatorului!