Acasă Bucuresti Stirea Zilei: Protectia Consumatorului INCHIDE COMPLET statia de metrou din Piata Victoriei!...

Stirea Zilei: Protectia Consumatorului INCHIDE COMPLET statia de metrou din Piata Victoriei! Viata calatorilor este IN PERICOL!

13

Inspectorii au decis să interzică Metrorex să folosească staţia Piaţa Victoriei, după ce o femeie s-a plâns că şi-a prins piciorul între peron şi garnitura de tren, reprezinta stirea zilei in Romania. Potrivit unui comunicat al ANPC statia este periculoasa si nu mai poate fi folosita de calatori.

„A fost aplicată o amendă contravențională de 20.000 lei pentru prestarea de servicii care puteau pune în pericol siguranța consumatorilor și s-a dispus măsura de oprire temporară a prestarii serviciului până la remedierea deficiențelor”, se arată într-un comunicat al ANPC.

Iată integral comunicatul:

„Astazi, 28 ianuarie a. c., o echipa de comisari ANPC din cadrul Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti au amendat cu 20.000 lei Regia METROREX pentru prestarea de servicii care puteau pune in pericol sanatatea si siguranta consumatorilor, conform legislatiei de protectie a consumatorilor. In urma primirii unei reclamatii a unui consumator care si-a prins piciorul in spatiul dintre tren si marginea peronului, o echipa de comisari din cadrul CPC al Mun. Bucuresti s-a deplasat la statia de metrou Piata Victoriei pentru a verifica aspectele semnalate. A fost aplicata o amenda contraventionala de 20.000 lei pentru prestarea de servicii care puteau pune in pericol siguranta consumatorilor si s-a dispus masura de oprire temporara a prestarii serviciului pana la remedierea deficientelor”.

Paul Anghel, director general în cadrul ANPC, a declarat pentru ECONOMICA.NET că restricţia intră în vigoare chiar de acum. „Acum trebuie să se semneze procesul verbal, moment în care staţiile de metrou Victoriei 1 şi 2 nu vor mai putea fi folosite. Dacă vor refuza să semneze procesul verbal, vom merge în instanţă” ne-a declarat Anghel.

Potrivit acestuia, Metrorex trebuie să remedieze deficienţele legate de spaţiul mare dintre tren şi peronul staţiei. Până în acel moment, trenurile ar urma să nu mai oprească în staţii, potrivit directorului ANPC.

Reactia Metrorex nu a intarziat sa apara. Metrorex spune că nu poate fi vorba de așa ceva, iar stația va rămâne deschisă.

„SC Metrorex SA anunţă publicul călător că trenurile de metrou circulă în regim normal pe toate magistralele, în deplină siguranţă.

Cu privire la controlul întreprins de echipa de inspectori ANPC din data de 28.01.2016 în care s-a menţionat că acest control se efectuează ca urmare a reclamaţiei unei călătoare referitor la o situaţie petrecută în data de 12 ianuarie 2016, ora 12 şi reclamată la ANPC în data de 20 ianuarie 2016 (reclamanta afirmă că şi-ar fi prins piciorul între tren şi marginea peronului la staţia Piaţa Victoriei).

Din primele verificări efectuate de Metrorex, prin vizionarea înregistrărilor de pe camerele îndreptate spre peron din staţia Piaţa Victoriei 1 şi Piaţa Victoriei 2, nu s-au identificat incidente de genul semnalat de reclamantă şi nici nu s-a primit la Metrorex o reclamaţie în acest sens.

Cu privire la distanţa dintre tren şi marginea peronului, aceasta variază de la staţie la staţie în funcţie de razele de curbură ale acestora, conform instrucţiei de norme şi toleranţă specifică şi instrucţiei de mişcare referitoare la gabaritul trenurilor.

Pentru informarea corectă a călătorilor, Metrorex are elaborate reguli de călătorie cu metroul afişate în toate trenurile şi staţiile de metrou.

Toate datele de mai sus au fost prezentate şi explicate inspectorilor ANPC în cadrul întâlnirii de astăzi, 28 ianuarie 2016 (între ora 11:45 şi 13:35).

Totodată precizăm că în cadrul discuţiilor nu au fost identificate măsuri pe care ar urma să le ia Metrorex şi în nici un caz aşa cum s-a prezentat în mass-media – închiderea vreunei staţii de metrou.

Zilnic, fiecare dintre cele două staţii de metrou menţionate sunt tranzitate de circa 12.000 de călători, neînregistrându-se probleme deosebite în cei mai bine de 30 de ani de exploatare.

Cerem scuze călătorilor pentru disconfortul provocat de aceste ştiri”, precizează Metrorex.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos