Acasă Cultura Stramosul lui Putin se numea Vladimir Putina, a trait in Moldova si...

Stramosul lui Putin se numea Vladimir Putina, a trait in Moldova si a facut parte din garda personala a lui Dimitrie Cantemir!

111

Despre Vladimir Putin circula mai multe legende despre originile sale si ale familiei sale. Una dintre cele mai interesante pentru noi romanii este cea care spune despre  stra-strabunicul lui Putin ( Putin fiind un nume care nu are nici o semnificatie si nici o rezonanta in limba rusa, nefiind trecut in “Balşaia enciclopedia” (Marea Enciclopedie) ) ca ar fi fost român din regiunea de astazi a Basarabiei si s-ar fi numit Vladimir Putină.

Se spune ca moldoveanul Putină ar fi fost unul dintre cei 400 de soldati din garda personală a lui Dimitrie Cantemir cu care s-ar fi retras in Rusia in urma bataliei pierdute de la Stănileşti de pe Prut din 1711.

La acel moment Dimitrie Cantemir se afla in alianta cu Imperiul ţarist si s-a refugiat dupa batalia pierduta la Moscova sub protectia ţarului Petru cel Mare. Acelaşi ţar l-ar fi decorat pe soldatul Putină pentru loialitatea sa.

Potrivit traditiei rusesti in familia Putina pe linie paterna toti primii nascuti au fost numiti Vladimir. Astfel generatie dupa generatie au urmat o serie de Vladimir-i. Unul dintre acestia , Vladimir Vladimirovici Putină, bunicul lui Putin , ar fi fost bucatarul personal al lui Stalin, anunta Gladul Moldovei.

Sunt surse care afirma ca Putin isi recunoaste stramosii moldoveni dar zice ca acum simte doar ruseste.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos