Acasă Lux Stranepotul Regelui Mihai a venit astazi pe lume

Stranepotul Regelui Mihai a venit astazi pe lume

Nepotul Regelui Mihai, Nicolae, exclus de fostul suveran din linia de succesiune, anunță că soția sa, Alina Maria, a născut vineri un băiat la Spitalul Polizu din Capitală.

„Cu recunoștiință profundă pentru darul Proniei Divine și cu o nemărginită bucurie, vă împărtățesc nașterea fiului meu Mihai pe 15 aprilie, la ora 02.05. Stănepotul Regelui Mihai a venit pe lume la Spitalul Polizu din București”, anunță nepotul Regelui Mihai, Nicolae.

El precizează că atât soția sa, Alina Maria, cât și și fiul său, Mihai, sunt „în stare de sănătate perfectă”.

„Mihai s-a născut în preajma Învietrii Mântuitorului și a unei zile istorice, de mari emoții pentru bunicul meu, Regele Mihai și deopotrivă pentru poporul român – reîntoarcerea în România de Sfintele Paști, acum 30 de ani, după 45 de ani de exil”, conchide Nicolae.

Nicolae Medforth-Mills și soția sa Alina mai au o fiică, Maria-Alexandra, care s-a născut în 7 noiembrie 2020, tot la Maternitatea Polizu, din Capitală.

În 2015, Regele Mihai l-a exclus pe Principele Nicolae din linia de succesiune a Casei Regale şi i-a retras titlul monarhic acordat în 2010. Nicolae era al treilea în ordinea de succesiune, după Mihai I şi Principesa Margareta.

Motivul explicit al deciziei fostului Suveran nu era precizat în comunicatul de presă remis de Casa Regală. Din document reieşea însă, indirect, că acesta avea legătură cu stilul de viaţă a principelui Nicolae.

„În calitate de Şef al Casei şi Familiei Regale ale României, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei şi vieţii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat că Familia Regală şi societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect şi mereu cu gândul la ceilalţi”, se arăta în comunicatul Casei Regale la acea vreme.

‘Păstrând aceeaşi afecţiune nepotului său, Regele Mihai nădăjduieşte că Nicolae va găsi, în anii viitori, un fel potrivit de a-şi servi idealurile şi de a folosi calităţile cu care Dumnezeu l-a înzestrat’, se mai spunea în comunicat.

Alteţa Sa Regală Principesa Elena, mama lui Nicolae, a primit înştiinţarea acestei decizii, printr-o scrisoare personală trimisă de Majestatea Sa Regele.

Nicholas Medforth-Mills (principele Nicolae al României) este fiul principesei Elena a României şi a primit titlul princiar la 1 aprilie 2010, fiind al treilea în ordinea de succesiune dinastică.

În 2014, Nicolee a fost primit la palatul Buckingham de către regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii, în cadrul unei vizite oficiale intreprinse de principesa Margareta la Londra. Anul acesta, principele dezmoştenit a anunţat că se va căsători cu o româncă, Alina Maria Binder, în vârstă de 29 de ani. Căsătoria a fost aprobată de Regele Mihai, potrivit fostului principe.

După excluderea lui Nicolae, linia de succesiune a Casei Regale a României arată în felul următor: Alteţa sa Regală Principesa Margareta, Alteţa Regală Principesa Elena, Elisabeta Karina de Roumanie Medforth-Mills (fiica Elenei şi soara lui Nicolae), Alteţa Regală Principesa Sofia (a patra fiică a Regelui Mihai şi a Reginei Ana), Elisabeta Maria Biarneix (fiica Sofiei) şi Alteţa Regală Principesa Maria a României (a cincea fiică a Regelui Mihai).

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentUcrainenii nu se mai tem de rusi: Peste un milion s-au intors in tara in ultimele zile!
Articolul următorRusia acuza Romania ca a trimis in secret militari in Ucraina, la Odesa, printr-o companie privata