Acasă ACTUALITATE Streinu-Cercel, dat afara dupa un lung sir de gafe

Streinu-Cercel, dat afara dupa un lung sir de gafe

Doctorul Adrian Streinu-Cercel a fost demis din funcția de membru președinte al Comisiei pentru managementul clinic și epidemiologic al COVID-19, a anunțat ministrul sănătății Nelu Tătaru. În locul lui a fost numită Adriana Pistol, de la Institutul Național de Sănătate Publică.

Dl Străinu-Cercel era membru al Comisiei speciale anti-Covid, era chiar președinte. Noi avem discuții, sunt propuneri, chiar și aceste propuneri ale dumnealui, le gândim, dar n-am putut să fim de acord cu dânsul. Apariția acelui plan de vacanță n-a făcut decât să extrapoleze anumite gânduri, anumite gândiri… De alfel, decizia a fost de a-l demite din funcția de președinte al acestei comisii și i-am comunicat și dânsului acest lucru. E vorba de comisia științifică de la nivelul Ministerului Sănătății, el nemaifăcând acum parte și nemaifiind președinte”, a spus Tătaru.

Întrebat dacă trimite Corpul de control la Institutul Matei Balș: „Noi facem evaluări și trimitem Corpul de control dacă e cazul la toate spitalele Covid”.

Reamintim că un document controversat al lui Adrian Streinu-Cercel a stârnit critici puternice în spațiul public.

În spațiul public a circulat luni un document propus pentru perioada de după relaxarea măsurilor de distanţare socială de către Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”.
Proiectul, intitulat „Programul <VACANŢA MARE> de prevenire a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2/COVID 19”, are nouă pagini şi vine cu măsuri riguroase, potrivit Mediafax. Printre măsuri se numără separarea bătrânilor de familii pentru o perioadă de trei luni şi izolarea totală în categoria de vârstă 40 – 65 de ani, „în cazul activităţilor de serviciu neesenţiale pentru funcţionarea în caz de pandemie”.
În planul doctorului Cercel grupele de risc sunt redefinite astfel:

  • Persoanele din grupa de vârstă de peste 65 de ani;
  • Persoanele din grupa de vârstă 40-65 de ani;
  • Persoanele cu vârstă sub 40 de ani.
  • Persoanele cu boli cronice, indiferent de vârstă.
ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentPremierul Orban ii linisteste pe bugetari: Nu va fi nimeni trimis in somaj tehnic
Articolul următorPSD rastoarna puterea in Romania in plina pandemie. Ciolacu: Avem majoritate in Parlament!