Acasă Sanatate Studiu international: Moldovenii sunt cei mai NEFERICITI oameni din lume!

Studiu international: Moldovenii sunt cei mai NEFERICITI oameni din lume!

Sociologul olandez Ruut Veenhoven, cunoscut drept „părintele cercetărilor privind fericirea” și cel care gestionează World Database of Happiness (baza de date din lume privind fericirea popoarelor), când a comparat țările lumii la capitolul fericire, a constatat că Republica Moldova se află la coada clasamentului.

„Moldova este o țară mică puțin cunoscută, o republică din Estul Europei, aflată la frontiera cu România și Ucraina. Aproape 3,5 milioane de oameni locuiesc aici și se vorbește puțin despre capitala ei, Chișinău”, scrie în articol.

Sociologul a început să studieze în lucrările sale ce anume face o țară nefericită și a avut surpriza să constate că nu este neapărat vorba despre sărăcie ori bogăție. În opinia specialistului e vorba despre următoarele calități: prietenie între semeni, încredere și bogăție relativă, iar deținătoarele primelor două poziții sunt Islanda și Danemarca.

De ce este Moldova țara cu cei mai nefericiti oameni din lume?

Moldovenii sunt nefericiți pentru că sunt egoiști, iar calități precum prietenia, încrederea și altruismul le sunt puțin cunoscute. Asta vrea să menționeze articolul.

,,E vorba despre locuitori săraci într-un cartier bogat și, acestui lucru, nu știi cum să îi faci față. În același timp, mita și corupția sunt mai degrabă o regulă decât o excepție”, declară sociologul, conform Unica.md.

Specialistul a rezumat mentalitatea moldovenească într-o singură frază, compusă din trei cuvinte: ,,Pas mon problème” (în traducere – ,,aceasta nu este problema mea…”).

Potrivit sociologului, ,,efortul de a-i face pe oamenii să acționeze în grup pentru a realiza un lucru este supus eșecului, fiindcă nimeni nu vrea să facă ceva ce ar putea să-l promoveze pe un altcineva, lipsa de încredere a făcut din Moldova o prăpastie neagră de neîncredere și egoism”.

Sociologul mai spune că, de fapt, ,,cultura moldovenească atribuie prea puțină importanță unor calități precum prietenia, încrederea și altruismul și astfel situația economică slabă îi face pe oameni nefericiți”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentDe la 1 iulie milioane de bugetari primesc bani in plus!
Articolul următorStirea Zilei: Sebastian Ghita a fost ELIBERAT din arest!