24.8 C
București
vineri, iulie 19, 2024
AcasăStirea zileiSTUDIU: Peste 80% dintre romani prefera sa achizitioneze telefoane noi!

STUDIU: Peste 80% dintre romani prefera sa achizitioneze telefoane noi!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Ciolacu si-a amintit brusc despre drepturile romanilor din Ucraina

Dupa ce ani de zile politicienii romani nu au...

Consecintele asupra pacientilor cu Covid care au fost spitalizati

Pandemia de COVID a lasat lumea mai pustie cu...

Încă o minivacanță pentru români: Punte peste 4 zile

O nouă minivacanță se apropie pentru români. Vor putea...

Potrivit unui studiu GfK, peste 80% dintre romani prefera sa cumpere telefoane noi, indiferent ca este vorba de un telefon obisnuit sau de smartphone, informeaza mediafax.ro.

„Preferinta pentru nou este sustinuta in mare parte de ofertele avantajoase ale operatorilor de telefonie la aparatele noi, dar si de dorinta de a detine un telefon proaspat iesit din fabrica, ca o garantie a unei utilizari cat mai indelungate si fara probleme”, se arata in cercetarea GfK Temax.

Potrivit sursei citate, valoarea totala a pietei de telefoane mobile si smartphone-uri noi a crescut cu 18% in primul trimestru din 2013, fata de aceeasi perioada a anului trecut, insumand 88 de milioane de euro, valoare estimata nesubventionata.

Noile modele de smartphone-uri lansate in ultima perioada au contribuit la cresterea acestui segment cu 58%, in timp ce segmentul de telefoane mobile obisnuite a inregistrat o scadere de 29%.

„Exista insa si o categorie de utilizatori cu o sensibilitate crescuta la pret care prefera device-urile la mana a doua, achizitionate in special de la alte persoane, evitand interactiunea cu canalele oficiale (magazine online sau offline)”, se mai arata in studiul GfK.

Persoanele care se orienteaza catre achizitionarea unui telefon obisnuit la mana a doua sunt in special cele care detin cartele telefonice, pentru ca nu necesita o investitie foarte mare, in schimb majoritatea abonatilor (95%) prefera terminale noi.

Cand vine vorba de smartphone-uri, barbatii, persoanele care au venituri personale scazute (mai mici de 1.000 lei), tinerii cu varste intre 19 si 24 de ani, dar si utilizatorii de cartele telefonice sunt interesati sa le achizitioneze la mana a doua. Conform studiului, pentru aceste segmente, dorinta de a fi in pas cu tehnologia avansata se confrunta cu constrangerile de buget, la final beneficiul de a avea un gadget nou nemaifiind relevant.

Dintre proprietarii de smartphone-uri second hand, 75% au declarat ca au preferat sa cumpere de la o alta persoana, in vreme ce doar 10% s-au orientat catre site-uri de vanzare – cumparare.

Tendinta este similara si pentru produsele IT, 83% dintre romanii care detin un computer (desktop sau laptop) spun ca l-au achizitionat nou, o alegere influentata de dorinta de a beneficia de garantie, evitand astfel eventuale probleme care pot aparea in cazul produselor IT second hand.

Aceste concluzii fac parte din GfK Romania Omnibus si sunt reprezentative la nivel national pentru persoanele cu varsta de peste 15 ani, cu o marja de eroare +/- 3%.

Ultimele stiri