Acasă ACTUALITATE SUA raspunde lamentarilor Rusiei: Nu e treaba voastra ce arme oferim noi...

SUA raspunde lamentarilor Rusiei: Nu e treaba voastra ce arme oferim noi Ucrainei!

Pentagonul răzpude clar și răspicat în fața amenințărilor Moscovei cu privire la trimiterea de sisteme de rachete avansate HIMARS în Ucraina. „Moscova nu are drept de veto” în privința ajutorului militar pe care Statele Unite îl oferă Ucrainei.

Statele Unite sunt „liniștite în privința riscului de escaladare” în tot ceea ce fac în legătură cu războiul din Ucraina, inclusiv în privința ultimei decizii anunțate, de a livra Kievului patru sisteme de rachete HIMARS, a declarat Colin Khal, subsecretar de stat în Departamentul american al Apărării, potrivit CNN.

În ultimă instanță, „Rusia nu are drept de veto” asupra a ceea ce trimit Statele Unite ucrainenilor, a precizat el, în timpul unui briefing de presă ținut la Pentagon, la scurt timp după anunțul președintelui Joe Biden privind noul pachet de ajutor militar în valoare de 700 de milioane de dolari destinat Ucrainei.

„Președintele Biden a spus clar că nu avem nicio intenție să intrăm în conflict direct cu Rusia. Nu avem interesul ca războiul din Ucraina să se extindă într-un conflict mai larg sau să declanșeze Al Treilea Război Mondial, așa că suntem liniștiți în privința asta, dar, în același timp, Rusia nu are drept de veto asupra a ceea ce le trimitem noi ucrainenilor”, a declarat Colin Kahl.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a asigurat pe Joe Biden că Ucraina nu va escalada conflictul dacă SUA livrează Ucrainei rachete HIMARS, a adăugat Kahl.

La scurt timp după anunțul SUA a venit și replica Marii Britanii care a anunțat că va trimite cel mai bun sistem de rachete în Ucraina. Polonia, Germania și Slovacia au anunțat că vor livra, de asemenea, Ucrainei sisteme de artilerie performantă.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentAstazi este Inaltarea Domnului: Ce spune traditia ca nu ai voie sa faci
Articolul următorApar tot mai multe complicatii dupa Covid: Vaccinul Moderna produce erupții cutanate, arata un studiu nou!