Surpriza! Robert Turcescu, la Eurovision 2013

robert_57229200Cunoscutul realizator si prezentator TV Robert Turcescu isi face mereu timp si pentru muzica, iar anul acesta isi va incerca norocul, alaturi de trupa sa, la concursul Eurovision.

Pana duminica seara, 135 de piese fusesera declarate inscrise la selectia nationala Eurovision. Perioada de inscrieri s-a incheiat duminica, la ora 20, insa numarul total de piese nu a fost inca anuntat. Printre artistii care si-au manifestat intentia de a reprezenta Romania la concursul cantecului european se numara Elena Carstea, Luminita Anghel, Robert Turcescu si trupa sa, Lora, Daniel Robu, Liviu Mititelu si Alin Vaduva.

De miercuri, 6 februarie, vor incepe auditiile melodiilor inscrise. Membrii juriului se vor deplasa, pe rand, la Iasi (6 februarie), Cluj (8 februarie), Timisoara (10 februarie), Craiova (12 februarie) si Bucuresti (14 februarie), pentru a asculta live interpretii care vor intra in concurs.

„In acest an, o premiera este ca interpretii vor canta in fata juriului, pe un negativ pe care vor avea si backing vocals, pentru a nu ne trezi, ca in alti ani, ca in semifinale sunt piese care suna foarte bine pe pozitiv, iar unii interpreti nu reusesc sa faca fata live-ului”, a spus Dan Manoliu, managerul de proiect al concursului.

Pe 18 februarie vor fi anuntati semifinalistii selectiei nationale a Eurovision 2013, potrivit site-ului TVR. Semifinalele vor avea loc pe 23 si 24 februarie, iar marea finala – pe 9 martie.

Anul trecut, Romania a fost reprezentata la Eurovision de trupa Mandinga, care a ocupat locul al 12-lea. Competitia din 2013 va fi gazduita de Suedia.