Acasă Constanta Tantarii fac RAVAGII pe litoralul romanesc! Zeci de mii de turisti sunt...

Tantarii fac RAVAGII pe litoralul romanesc! Zeci de mii de turisti sunt NEMULTUMITI!

Tantarii fac ravagii pe litoralul romanesc, spre nemultumirea turistilor care nu se pot relaxa in voie. La Constanţa, primarul a găsit o soluţie pentru turişti: să-şi cumpere creme de protecţie. Şi asta după ce autorităţile au dat numai în acest an 2 milioane de lei pentru a stârpi ţânţarii.

Firma de dezinsecţie deţinută de familia unui fost şef SPP dă vina pe vreme, dar specialiştii cred că de vină este substanţa folosită.

Distracţia la mare s-a terminat la spital pentru o bunică şi nepotul ei. Copilul de patru ani şi jumătate a ajuns la urgenţă din cauza ciupiturilor de ţânţari. Medicii din Constanţa spun că numai în ultimele cinci zile au îngrijit 15 copii cu înţepături de ţânţari şi păianjeni. Primarul susţine că a sesizat firma care se ocupă de dezinsecţia în oraş şi a ameninţat că nu va mai da bani. Până atunci a găsit o soluţie: turiştii să-şi cumpere creme.

„Recomandăm populaţiei să folosească creme şi sprayuri reperente”, a spus Decebal Făgădău, conform Digi 24.

Primăria a alocat 2 milioane de lei pentru 2016, dar până acum s-au cheltuit aproape 400.000 de lei. În timp ce firma de dezinsecţie dă vina pe vreme, specialiştii spun că substanţele nu sunt eficiente. Firma de dezinsecţie din Constanţa are 20 de angajaţi şi a semnat contract cu primăria în 2009. Pe 25 de ani, 10 milioane de euro. După 2 ani însă primarul de atunci Radu Mazăre s-a răzgândit şi printr-un act adiţional a redus durata înţelegerii până la finalul anului 2017.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentInvestigatie The Times: In Marea Britanie CETATENIA ROMANA costa 1000 de lire sterline!
Articolul următorCel mai simplu truc pentru a alege un pepene copt, fara sa-l tai!