Acasă ACTUALITATE Tariceanu sare in apararea lui Streinu-Cercel, care vrea izolarea batranilor de familii:...

Tariceanu sare in apararea lui Streinu-Cercel, care vrea izolarea batranilor de familii: E profesor, e recunoscut in bransa…

1498

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, sare ii ia apararea lui Adrian Streinu-Cercel, autorul planului de rupede din familii a celor peste 65 de ani, sustinand ca nu este important „de unde a plecat subiectul”. Este un „profesor universitar, foarte apreciat, recunoscut in bransa”, arata Tariceanu.

„E mai putin important de la cine a plecat subiectul privind plasarea in carantina a persoanelor peste 65 de ani, pentru ca o declaratie a unui profesor universitar, foarte apreciat, recunoscut in bransa, nu are greutatea politica a declaratiei unui ministru. Ceea ce a pus toata lumea pe jar si nu numai zona politica a fost declaratia ministrului Tataru. Uitati-va putin ca a intervenit presedintele Academiei Romane, Avocatul Poporului, oameni din presa, Ion Cristoiu, Cornel Nistorescu si altii, care au condamnat aceasta masura care e, dupa parerea mea, umilitoare, de neacceptat, discriminatorie, este grava, pana la urma, pentru ca are o cruzime de nedescris in ea. Pana la urma, cred ca presedintele si-a dat seama de gravitatea ei de a fost nevoit el, personal, sa intervina”, sustine Tariceanu.

El afirma ca de fapot se urmarea un plan mai amplu rpin acre cei peste 65 de ani ar fi urmata sa fie descurajati sa vina la vot.

„Mie mi se pare ca aceasta masura face parte dintr-un plan mai amplu, care e planul politic al prim-ministrului Orban si al presedintelui de a castiga alegerile cu orice chip. Si acest plan sigur ca ar putea sa contina masuri pentru descurajarea electoratului varstnic de a veni la vot. Acum poate unii or sa sufle usurati, dar s-ar putea ca la alegerile care urmeaza, avand in vedere propunerile pe care le-am vazut, sa li se recomande persoanelor in varsta sa nu vina la vot pentru ca este riscant, pentru ca sunt o categorie vulnerabila si ar fi bine sa stea acasa.

Si acesta este motivul pentru care am spus ca, daca aceasta masura se va aplica, atunci sa nu se mire nimeni ca se va depune o motiune de cenzura, iar punctul doi, nu se va organiza niciun fel de scrutin atata vreme cat vor exista masuri restrictive pentru anumite categorii de varsta in privinta accesului liber la vot”, mai spune Tariceanu.

Premierul Ludovic Orban a criticat dur, marti seara, propunerea lui Adrian Streinu-Cercel ca persoanele in varsta de peste 65 de ani sa fie izolate si chiar despartite de familii.

„Domnul Streinu-Cercel vorbeste in numele sau personal. Nu are nicio legatura cu deciziile la nivelul Guvernului si critic sever aruncarea in spatiul public a unor propuneri care nu au intrat in spatiul analizei.

Nu exista nici cea mai mica intentie privitoare la parintii si bunicii nostri de a-i mentine in izolare sau de a le asigura un spatiu de carantina si ruperea din familii.

Transmiterea publica a unei astfel de propuneri nu face bine societatii, este un act iresponsabil, cu atat mai mult ca vine din partea unui profesor care este considerat un specialist, dar in ce priveste masurile aferente nu intelege deloc societatea, respectul fata de drepturile si libertatile fundamentale.

Deja gandim fiecare pas posibil pentru revenirea la normalitate pentru relaxarea masurilor.

Domnul Tataru a spus clar, public, ca nu sustine acest document, ca este doar o propunere formulata de domnul Cercel. Orice relaxare va include si pe parintii si pe bunicii nostri”, a declarat Orban la TVR.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentMedicamentul minune, folosit in SUA la tratarea coronavirusului, va fi adus in Romania
Articolul următorJurnalistul Oreste Teodorescu despre Romania la finalul izolarii: Cea mai fierbinte preocupare