Acasă Economie Teapa momentului in toate hipermarketurile din Romania! Vezi cum esti PACALIT pe...

Teapa momentului in toate hipermarketurile din Romania! Vezi cum esti PACALIT pe fata!

266

In goana dupa profit hipermarketurile lanseaza tot felul de promotii, multe dintre ele fiind cat se poate de mincinoase. Din ciclul Black Friday in marile magazine din Bucuresti gasesti un fruct exotic pe nume kaki, care se vinde de cele mai multe ori la preturi intre 1 si 1,5 lei, scrie Bucurestiul.ro.

Ultima gaselnita a hipermarketurilor este insa de a face targuri de fructe exotice cu super promotii, iar unul dintre produsele la oferta cu duper pret este si kaki. In acest hipermarket, care detine o pozitie dominanta pe piata, pretul de vanzare este de 2,5 lei bucata, din care reducerea este de 30%, adica PROMOTIE MINCINOASA.

Iata ca de bataia preturilor s-au preocupat si cei de la brandprivat.ro care au remarcat in doua randuri la finele anului trecut bataia pe acest segment al fructelor exotice, si evidentiau faptul ca prteul la kaki ajunsese si la 0,66 de bani pe BUCATA.

De data aceasta protagonisti sunt Penny Market si Carrefour, primul bifand un minim al pietei, la 0,99 lei bucata (aici). Pretul in Penny coboara asadar de la 1,49 lei la 0,99 lei in timp ce la Carrefour minimul de pret se opreste la 1,49 lei, in coborare de la 1,99 lei (aici). Sa fie oare pretul de achizitie Carrefour mai mare decat cel al Penny? Greu de crezut. Un prim scenariu ne duce cu gandul spre marja, pretul Carrefour fiind – chiar si in promo – cu aproape 50% peste Penny. Asadar adaos la greu. Totodata, nu este exclus ca articolul sa nu mai intre acum in grila de monitorizare Carrefour. Abordarea actuala contrasteaza insa cu cea din anul precedent cand, intr-o adevarata rabufnire de orgoliu, Carrefour si-a surclasat competitorii, bifand minimul pietei intr-o promotie de weekend, sustinuta si printr-un mecanism extrem de agresiv de tipul 2+1 gratuit, arata brandprivat.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentFOTO – In Bamboo se fuma ca si cum n-ar exista LEGI in tara asta! Patronii aprindeau primii TRABUCURILE!
Articolul următorMesajul SUPERB al Papei Francisc pentru Donald Trump, la depunerea juramantului!