Acasă ACTUALITATE Televiziunea OFICIALA a Armatei Ruse: Romania va ATACA Transnistria! Incepe al III-lea...

Televiziunea OFICIALA a Armatei Ruse: Romania va ATACA Transnistria! Incepe al III-lea Razboi Mondial!

26

Mesaje contradictorii si foarte ciudate au venit astazi din partea televiziunii oficiale a Armatei Ruse, Zvezda Tv.

Postul tv anunta un atac romanesc peste Prut, citand “mass-media”.

Atacarea nerecunoscutei republici transnistrene este serios discutata in Romania”, afirma Zvezda TV, postul oficial al armatei ruse. Acesta il citeaza pe “analistul politic” Ernest Vardanian, care a facut afirmatia pentru site-ul Politnavigator.

In conducerea Romaniei exista doua opinii privind posibilitatea unei interventii in Moldova si Transnistria”, sustine Vardanean. “Premierul Ponta e de-a dereptul nerabadator sa gaseasca o provocare ce sa-i permita sa trimita trupe in Moldova. Presedintele Klaus Iohannis este mai moderat, deoarece Angela Merkel l-a convins personal sa nu faca nimic inca. Cuvantul cheie este inca”.

Potrivit aceluiasi analist, “Romania si Occidentul nu exclud un scenariu militar”, care nu ar ingrijora insa Moscova, care “nu se va implica intr- aventura in Moldova”.

De origine armeana, Ernest Vardanean este un jurnalist moldovean care in 2010 a fost arestat de fortele Tiraspolului, fiind acuzat de tradare si spionaj in favoarea Republicii Moldova. Un an mai tarziu a fost eliberat de transnistreni, desi initial fusese condamnat la 15 ani de inchisoare. In ultimii ani a activat ca jurnalist independent si a predat la Universitatea din Chisinau.

“Politnavigator”, site-ul unde a aparut prima data informatia, se prezinta drept un proiect de “stiri din Ucraina si Crimeea”, care publica articole mai degraba critice la adresa actualului regim de la Kiev.

Tot miercuri, vicepresedintele Dumei de la Moscova, Serghei Jelezniak, atragea atentia ca ar putea izbucni un conflict militar in regiune in cazul unui atac asupra fortelor rusesti de mentinere a pacii din Transnistria. “Rusia nu va putea sa nu intre in razboi” a avertizat Jelezniak

Sursa: ProTV

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos