Acasă Tutorialul Zilei Ti-ai luat bradul de Craciun? Neaparat sa fii atent la aceste detalii...

Ti-ai luat bradul de Craciun? Neaparat sa fii atent la aceste detalii cand il cumperi!

165

Când cumperi un brad pe care să-l împodobești de Crăciun trebuie să fii atent la câteva detalii. Iată câteva trucuri pe care ar trebuie să le cunoști.

Acele nu trebuie să cadă

Bradul trebuie să aibă crengile ridicate, iar acele trebuie să aibă o culoare verde închis, potrivit realitatea.net. Pentru a vedea dacă e proaspăt tăiat, strânge uşor cu mâna o crenguţă. Acele nu trebuie să-ţi rămână în palmă. De asemenea, prinde bradul de tulpină şi scutură-l viguros. Vei vedea dacă acele cad. În acest caz, recomandat este să nu cumperi.

Tulpina, uşor lipicioasă

Atinge cu palma tulpina şi crengile. Ele trebuie să fie lipicioase, iar pe mână ar trebui să-ţi rămână urme de sevă. Dacă nu se întâmplă acest lucru, înseamnă că bradul a fost tăiat cu ceva timp în urmă.

Crengile trebuie să fie flexibile

Îndoaie uşor o creangă şi vezi dacă, odată ce i-ai dat drumul, revine la forma iniţială. Crengile trebuie să fie elastice.

15416863_351917668509110_267088455_n

(foto: housean.com)

Ambalează bradul în plasă specială

Astfel, crengile nu se vor lăsa, iar bradul va fi protejat cât timp stă depozitat. Unii comercianţi îţi ambalează pomul gratuit, la alţii te costă 5 lei. Când ajungi cu bradul acasă, recomandat este să îl ţii în plasa în care a fost ambalat, pentru a-i păstra forma.

15416190_351917655175778_750646419_n

(foto: celfan.com)

Înfige la baza tulpinii un cartof

Un alt truc la care să apelezi pentru a-i menţine prospeţimea: ciopleşte tulpina la bază şi ascute-o până când ajunge să arate ca un ţăruş. Apoi, înfige un cartof mare, proaspăt. Bradul îşi va trage nutrienţii din cartof şi nu se va usca foarte repede.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos