facebook
Romani in strainatate!

Tiganii cersetori din Romania iau cu asalt Londra de sarbatori

Cerşetori tigani provenind din Romania iau Londra cu asalt şi vizează cumpărători cuprinşi de febra Crăciunului, potrivit unor surse oficiale, relatează London Evening Standard în ediţia electronică de vineri.

cersetori Potrivit London Evening Standard, oficiali din cadrul Consiliului Westminster au anunţat că au observat o creştere a numărului est-europenilor care dorm sub cerul liber în Westminster, în ultima perioadă. Aceste grupuri, mai ales de romi, se află în spatele unor infracţiuni, jafuri, furturi din buzunare şi cerşit.

Ziarul citează date potrivit cărora, în urma unei operaţiuni organizate împotriva cerşetorilor în noiembrie, aproximativ 1.000 de persoane au primit avertisment pentru că au dormit su cerul liber în centrul Londrei. Aproximativ 700 de persoane au fost avertizate sau arestate pentru infracţiuni care au legătură cu cerşitul, iar alte 215 persoane au fost arestate pentru infracţiuni „mai serioase”, scrie London Evening Standard.

„Ca de obicei, au venit aici în principal pentru a face bani din cerşit în timpul pregătirilor de Crăciun”, se arată într-un raport citat de ziar. Echipele de salubrizare sunt deturnate de la îndatoririle zilnice, pentru a curăţa „taberele” şi „mizeria aferentă”, potrivit acestui document. Echipe de poliţie efectuează, de asemenea, „patrule împotriva cerşitului” în cartiere, iar ofiţerii au întcmit liste cu persoane suspectate de cereştorie.

„Facem tot ceea ce putem cu resursele pe care le avem. Dar cred că este nedrept ca plătitorii de taxe din Westminster să plătească pentru o problemă naţională”, a declarat pentru ziar Nickie Aiken, o consilieră din Westminster. „Am cheltuit 10.000 de lire sterline cu repatrierea românilor, dar există dovezi că 50% s-au întors aici”, a adăugat ea pentru publicaţie.

Aiken a îndemnat la o consolidare a controalelor la frontieră care să permită accesul doar migranţilor care au suficienţi bani de chirie. Potrivit Consiliului, cele mai afectate zone în care se doarme sub cerul liber sunt Hyde Park, străzile adiacente Oxford Street şi scuarurile Bryanston şi Dorset.

STIRI INTERESANTE

Share Page

Close