Acasă Stiri locale Toata Suceava il PLANGE! A murit parintele Negrea, cel care avea grija...

Toata Suceava il PLANGE! A murit parintele Negrea, cel care avea grija de peste 100 de copii orfani!

2813

Preotul Mihai Negrea a murit a murit noaptea trecută, la vârsta de 65 de ani, răpus de o boală grea. Părintele era cunoscut în toată țara pentru devotamentul pe care l-a arătat copiilor orfani. 

De 11 ani, de când a ajuns la Mănăstirea Podu Coşnei, din județul Suceava, părintele Negrea și-a făcut un scop din a ajuta copiii din zonă care erau în dificultate. A început cu patru fraţi, trei băieţi şi o fată, care locuiau într-o căsuţă sărăcăcioasă, nu departe de mănăstire, şi care veneau zilnic să le dea părintele de mâncare. Mama lor murise înecată, iar tatăl era paralizat, după ce suferise un accident. De la patru a ajuns la 42, iar de-a lungul timpului, au trecut prin curtea mănăstirii peste o sută de copii, anunta libertatea.ro.

Acesta a apelat la donatori, a căutat sponsori și a făcut rost de bani sau de rechizite și hăinuțe pentru copiii orfani care aveau nevoie de adăpost, hrană şi educaţie. Mulți dintre aceștia erau găsiţi de poliţie sau jandarmi pe străzi şi pe care nu-i ajută nimeni sau aflaţi în situaţii critice prin diverse părţi ale judeţului.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos