Toate bolile pe care le poti lua de la strand si sfaturile medicilor!

Sunt foarte mari sansele ca pana acum sa fi luat deja o boala de la strand si sa nu stiti de ea. Conjunctivitele, otitele sau dermatitele domină patologia cu transmisie hidrică, dar sunt numeroase afecţiuni digestive legate de ingestia apei poluate, informeaza realitatea.net.

Bolile care sunt cel mai des luate de la piscine şi tranduri:

– Otita de bazin poate să apară pe toată perioada verii si ca manifestari principale sunt durerea, senzaţie de ureche înfundată şi prurit în conductul auditiv extern.

– Pitiriazisul micoză a pielii produsă de o ciuperca microscopică (Pitiriazis versicolor). Caracterizată prin apariţia unor pete mici de culoare cafeniu închis, localizate cu predilecţie la nivelul toracelui ce se transmite predilect se face prin apa de piscină, dar şi prin utiliazarea unui sezlong fără folosirea prosopului personal.


Citeste si:

Bolile ti se citesc pe chip! Trebuie doar sa stii ce sa vezi!

STUDIU: Chelia la barbati ascunde aparitia unei boli crunte!


– Dermatofitia piciorului este produsă de o ciupercă microscopică care se poate transmite atunci când se merge desculţ pe marginea piscinei, la saună, sau la duşurile comune afectand frecvent pielea din spaţiile dintre degetele piciorului, talpa şi unghii si este favorizată de transpiraţia abundentă. Boala se poate extinde în condiţiile în care încălţămintea nu lasă piciorul să respire. Nediagnosticată şi netratată la timp, micoza evoluează prin apariţia de vezicule care produc prurit (mancarime), înroşirea şi descuamarea pielii însoţite de emanarea unui miros neplăcut.

– Trichomonioza, boală cu localizare genitală manifestă prin secreţie spumoasă urât mirositoare, este transmisă prin apa caldă a piscinelor în condiţiile în care alături de persoane sănătoase se scaldă persoane infectate.

– Boli digestive, precum dizenteria bacilară care apare în urma ingestiei de apa contaminată cu bacterii din materiile fecale ale persoaneleor purtatoare ale bacteriei Shygella dizenteriae. Boala se transmite foarte usor pentru ca numărul de bacterii care o pot declanşa este foarte mic (între 10 şi 100 bacterii) si se manifestă prin febră, greţuri, vărsături şi diaree cu scaune muco-purulente sau giardioza ce apare mai frecvent la copii după ingestia de apă contaminată cu fecale în care există chisti de Giardia lamblia sau hepatile virale.

Recomandarile specialiştilot au în vedere evitarea scaldatului în ape pluate, duşul obligator la intrarea şi ieşirea din bazine şi utilizarea prosopului personal.

La apariţia oricărei simptomatologii este bine să consultaţi un medic.