Acasă Stirea zilei Tony Scott , regizorul filmului “ Top Gun”, s-a sinucis

Tony Scott , regizorul filmului “ Top Gun”, s-a sinucis

32

O tragedie socheaza Holywood-ul.Tony Scott, regizorul mai multor filme de succes, printre care “ Top Gun”, „Ultimul samaritean” şi „Valul ucigaş/ Crimson Tide” s-a aruncat duminica de pe un pod din Los Angeles. Sinuciderea cineastului a luat pe toata lumea prin surprindere.

Regizor, producător, actor şi scenarist, Tony Scott s-a născut în Marea Britanie, în 1944, şi este fratele la fel de celebrului regizor Ridley Scott.

Printre filmele regizate de Tony Scott se numără „Foamea” (1983), cu Catherine Deneuve şi Susan Sarandon, „Top Gun” (1986), cu Tom Cruise, „Poliţistul din Beverly Hills II” (1987), cu Eddie Murphy, „Zilele tunetului” (1990), cu Tom Cruise, „Ultimul samaritean” (1991), cu Bruce Willis şi Halle Berry, „Iubire adevărată/ True Romance” (1993), cu Christian Slater şi Patricia Arquette, „Valul ucigaş” (1995), cu Gene Hackman şi Denzel Washington, „Un admirator fanatic” (1996), cu Robert de Niro şi Wesley Snipes, „Spioni de elită” (2001), cu Robert Redford şi Brad Pitt, „Domino” (2005), cu Keira Knightley şi Mickey Rourke, „De neoprit/ Unstoppable” (2010), cu Denzel Washington.

A fost nominalizat de cinci ori la premiile Emmy, pentru mai multe producţii de televiziune, printre care şi „The Good Wife”, trofeu pe care l-a şi câştigat în 2002, pentru „The Gathering Storm”. În 1995, a câştigat Michael Balcon Award, la gala BAFTA.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos