Acasă Cultura TOP 100 cele mai influente personalitati din lume

TOP 100 cele mai influente personalitati din lume

36

elon-musk-time-100Cineastul Steven Spielberg, ducesa de Cambridge, cantareata Beyonce, presedintele american Barack Obama si papa Francisc se regasesc pe lista celor mai influente 100 de personalitati din lume in 2013 alcatuita de revista Time, publicata joi.

Pe aceasta lista apare si tanara pakistaneza Malala Yousafzai, tinta a atacurilor talibanilor din octombrie 2012, devenita un veritabil simbol al drepturilor copilului si al drepturilor fetelor la educatie.

Aceasta lista, care nu este un clasament, include personalitati din domenii foarte diferite, precum artisti, sportivi, politicieni, oameni de afaceri si alti oameni considerati remarcabili.

Lista din 2013 include 35 de femei, iar editorii revistei Time au apelat in acest an la o inovatie, intrucat au decis sa prezinte pentru prima data sapte coperte diferite, in functie de zonele de pe Glob unde este comercializata revista.

Pe una dintre coperte, cititorii vor descoperi portretul, in alb-negru, al tinerei Malala, primul dupa ce aceasta tanara din Pakistan a fost tinta agresiunilor comise de talibani in octombrie 2012.

Lista include si alte femei celebre, precum ducesa Catherine de Cambridge (singurul membru al familiei regale britanice care figureaza in lista din acest an), seful grupului Yahoo!, Marissa Mayer, sportivele Li Na (China, tenis) si Lindsay Vonn (Statele Unite, schi).

Trei cupluri celebre apar si ele pe lista din 2013: cantaretii americani Jay-Z si Beyonce, presedintele chinez Xi Jinping si eleganta lui sotie, Peng Liyuan, dar si cuplul prezidential american Michelle si Barack Obama.

Presedintele american se afla in fruntea listei Time pentru a opta oara consecutiv – un record pentru personalitatile care figureaza in acest an.

Francisc, noul papa de la Vatican, liderul kurd Abdullah Ocalan, disidenta birmana Aung San Suu Kyi, liderul nord-coreean Kim Jung-un si cel sud-coreean Park Geun-hye fac si ei parte dintre cele mai emblematice personalitati din 2013 potrivit revistei Time.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos