Acasă Cultura Top 5 SUPERSTITII CIUDATE in Romania! Ce inseamna daca iti intra un...

Top 5 SUPERSTITII CIUDATE in Romania! Ce inseamna daca iti intra un fluture in casa?

309

Superstițiile ocupă un loc important în viața românilor, având puterea să influențeze chiar practicile bisericești. Mai jos vă prezentăm 5 superstiții mai „ciudate” din România.

1. O vorbă din popor spune că dacă eşti căsătorit, nu trebuie să mănânci pe vatra cuptorului, căci ajungi văduv,  conform descopera.ro și preluat de realitatea.net.

2. Când rămâne mămăliga lipită pe ceaun, să n-o mănânci căci vin necazurile despre tine. Este o superstiţie răspândită mai ales în Moldova.

3. În popor se mai spune că nu este bine să faci copiii în zilele de sărbătoare, căci acei copii se vor naşte cocoşaţi sau cu vreun alt defect fizic.

4. Totodată, o superstiție mai puțin știută spune că cine fură vreo găină sau altă pasăre de curte, pe lumea cealaltă va fi pedepsit să le numere toţi fulgii. După ce termină de numărat, vine o pală de vânt şi risipeşte fulgii, iar hoţul de găini trebuie să numere iarăşi fulgii şi penele păsărilor pe care le-a furat cât timp trăia.

5. Printre superstițiile mai vechi, dar respectate și azi în anumite zone, se numără și cea legată de fluturii intrați în casă ziua. Oamenii cred că nu este bine să omori fluturii intrați ziua în casă, căci spun că sunt sufletele unor copii uciși.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos