Acasă Topurile zilei TOP Zece cei mai bogati PRESEDINTI ai SUA! FOTO

TOP Zece cei mai bogati PRESEDINTI ai SUA! FOTO

25

Unul dintre presedintii care se afla in top zece cei mai bogati presedinti ai SUA se afla in viata, dar nu este Barack Obama. Multi dintre presedinti au dat faliment. Averile lor au fost legate, adesea, de economia din perioada in care au condus tara. Astfel, primii cativa presedinti – pana la aproximativ 75 de ani dupa alegerea lui Washington – erau mari proprietari si faceau bani de pe urma pamantului, culturilor si specualtiilor cu marfuri, putand pierde totul in cativa ani din cauza recoltelor.

10. John Fitzgerald Kennedy – un milion de dolari

John Fitzgerald Kennedy (n. 29 mai 1917 – d. 22 noiembrie 1963), cunoscut si ca John F. Kennedy, JFK sau „Jack Kennedy”, a fost cel de-al treizeci si cincilea presedinte al Statelor Unite ale Americii. A servit din 1961 pana la asasinarea sa survenita in ziua de 22 noiembrie 1963, la Dallas, Texas. A fost unul dintre membrii cei mai proeminenti ai familiei Kennedy implicati in politica, fiind totodata considerat un stindard al liberalismului american.

9. William Jefferson Clinton – 55 milioane de dolari

Bill Clinton este singurul fost presedinte american in viata care se afla in continuare in „Topul 10” al celor mai bogati 34 de sefi de stat ai Statelor Unite. El a obtinut venituri de milioane de dolari in urma scrierii unor carti si de peste 100 de milioane de dolari prin sustinerea unor conferinte.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos