Acasă Topurile zilei Topul oraselor din Romania cu cele mai mari salarii

Topul oraselor din Romania cu cele mai mari salarii

Companiile din Bucureşti, Cluj, Sibiu şi Timiş îşi plătesc cel mai bine angajaţii, astfel că acestea ocupă primele locuri în clasamentul judeţelor cu cele mai mari salarii medii nete în luna mai a acestui an, după cum arată datele de la Institutul Naţional de Statistică (INS), centralizate de ZF, anunță mediafax.

Salariile din Bucureşti au depăşit 1.000 de euro, iar cele din Cluj se apropie şi ele de această valoare. Astfel, angajaţii din municipiul Bucureşti aveau salarii medii nete de circa 5.090 de lei, cei din Cluj câştigau circa 4.860 de lei, cei din Sibiu aveau un salariu mediu net de aproape 4.300 de lei, iar cei din Timiş câştigau circa 4.260 de lei.

„Bucureşti, dar şi judeţele Cluj şi Timiş înregistrează cea mai puternică creştere economică din România. Primele două sunt practic umăr la umăr, ceea ce arată cât de puternică este dezvoltarea judeţului Cluj, care a recuperat decalajul capitală – provincie şi care luptă acum de la egal la egal cu un oraş cu o populaţie de peste trei ori mai mare. Există în continuare un decalaj de circa 15% faţă de plutonul al doilea, din care fac parte judeţele Timiş şi Sibiu”, explică pentru ZF Raluca Pârvu, business manager al BPI România, companie de consultanţă în management şi resurse umane.

În Bucureşti, salariul mediu net este în scădere în ultimele trei luni, de la peste 5.300 de lei în luna martie, la aproape 5.100 de lei în luna mai.

Cele mai mici salarii din economia locală sunt în Vâlcea, Teleorman şi Harghita.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentCercetatorii anunta ca apa de ploaie este atat de contaminata incat nu mai poate fi folosita nici pentru baut!
Articolul următorSatul de propaganda lui Putin, un expert rus ia atitudine: N-avem avioane, artilerie, nu avem blindate sau tancuri moderne!