29 C
București
luni, aprilie 15, 2024
AcasăACTUALITATECulturaToti credinciosii trebuie sa stie TRADITIILE si OBICEIURILE crestinesti de LASATA SECULUI!...

Toti credinciosii trebuie sa stie TRADITIILE si OBICEIURILE crestinesti de LASATA SECULUI! Incepe cel mai mare post al anului!

in:

Stiri pe acelasi subiect

TRADITII, OBICEIURI si SUPERSTITII de LASATUL SECULUI! Ce este bine sa faci astazi!

De Lasatul secului credinciosii tin cont de toate traditiile...

Postul Paștelui este cel mai mare post din an, având durata de șapte săptămâni. În 2016 începe pe 14 martie și ține 40 de zile. Duminica aceasta, pe 13 martie, are loc Lăsata Secului de brânză, în duminica izgonirii din Rai a lui Adam, iar luni, pe 13 martie, începe Postul cel Mare al Paștelui.

Lăsata secului 2016. În sudul țării se păstrează tradiția halviței: gazda leagă o bucată de halviță cu o sfoară și se plimbă prin fața tinerilor oaspeți, iar aceștia trebuie s-o prindă cu gura. Cine o prinde, păstrează desertul ca recompensă. O altă tradiție de Lăsata secului este ca agricultorii să-și lege grânele, ca păsările să nu le distrugă recoltele. În centrul țării se aprind focuri pe dealuri, pentru a purifica satele și pentru alungarea spiritelor rele, scrie libertatea.ro.

Lăsata secului 2016. Plăcinte pentru soacre

Lăsata secului 2016. În Muntenia se prepară plăcinte cu brânză dulce și stafide, ce se oferă soacrelor, ca relațiile să rămână dulci în timpul Postului Paștelui. În duminica Lăsatului Sec de brânză se mai oferă copiilor nevoiași șapte sticle de lapte, reprezentând cele șapte săptămâni ale postului.

(w500) <p>Lasata

Lăsata secului 2016. Postul Sfintelor Paști sau Postul Mare este cel mai aspru dintre cele patru mari posturi de peste an, rânduite în Biserica Ortodoxă. Ține 40 de zile, la care se adaugă Săptămâna Patimilor, devenind, astfel, și cel mai lung post

Lăsata secului 2016. Praznicul de duminică este împodobit, din moși-strămoși, de tradiții pe care creștinii ortodocși le respectă pentru a avea un post ușor, care să înfrâneze puterea de a păcătui.

Lăsata secului 2016. Săptămâna albă

Lăsata secului 2016.Anul acesta, Săptămâna albă, cea dintre lăsatului sec de carne și lăsatului sec de brânză, este între 7 și 13 martie.

Ultimele stiri