Acasă ACTUALITATE „Tractoristul” Stanescu bate campii mai rau ca Dragnea

„Tractoristul” Stanescu bate campii mai rau ca Dragnea

355

Secretarul general interimar al PSD, Paul Stanescu, sustine ca prima masura a social-democratilor dupa demiterea Guvernului Orban prin motiune de cenzura va fi cresterea pensiilor si a alocatiilor.

„Ludovic Orban este primul premier care ignora de luni de zile, cu cinism, interesele pensionarilor si ale copiilor, intr-un context de criza, in care tocmai aceste categorii ar trebui protejate. A trecut destul timp ca sa intelegem ca pe agenda de guvernare liberala nu se afla cresterea pensiilor, asa cum prevede legea adoptata in guvernarea PSD, si nici dublarea alocatiilor.

Premierul a spus astazi, cu subiect si predicat, ca va ataca la CCR legea prin care PSD a facut posibila dublarea alocatiilor. Ceea ce nu intelege acest Guvern este ca nu trebuie sa se comporte ca si cum romanii trec doar printr-o criza de sanatate. Acestia se lupta si cu o criza economica, care le-a afectat si le-a diminuat veniturile si perspectivele. Si cine sunt cei mai vulnerabili in fata acestei crize, daca nu marea majoritate a pensionarilor si copiilor, care sunt dependenti de veniturile familiei, la randul lor afectate”, a spus Stanescu, potrivit unui comunicat de presa remis de PSD.

El a adaugat ca aceste cresteri „legitime” s-ar duce tot in economia nationala, ar consolida consumul si ar mai reduce starea de vulnerabilitate a acestor doua categorii.

„Guvernul Orban ar face bine sa nu mai amageasca nici pensionarii care sunt parintii nostri, nici copiii, care sunt viitorul nostru. Sa faca bine sa iasa din jocul ‘ba crestem, ba nu crestem, ba ne mai gandim’ sau sa faca un pas in spate de la butoanele guvernarii, pe care o folosesc mai mult pentru interesele lor politice si electorale.

Daca nu, dupa ce vom depune o motiune de cenzura impotriva acestui Guvern cinic, care si-a administrat mai bine interesele economice si politice decat pe cele ale romanilor, cele doua obligatii, de majorare a pensiilor si de dublare a alocatiilor, vor fi indeplinite foarte repede”, a mentionat acesta.

Guvernul va sesiza Curtea Constitutionala in cazul legii privind dublarea alocatiilor, a anuntat, luni, premierul Ludovic Orban, aratand ca este greu de sustinut financiar si ca va fi stabilit un grafic de crestere progresiva a acestora.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos