Acasă ACTUALITATE Tragedie aviatica! Un avion cu peste 100 de pasageri s-a prabusit peste...

Tragedie aviatica! Un avion cu peste 100 de pasageri s-a prabusit peste blocuri!

1187

Un avion de pasageri al companiei Pakistan International Airlines s-a prabusit in orasul Karachi, aflat in sudul tarii, a anuntat purtatorul de cuvant al autoritatii aviatiei civile din Pakistan.

Un purtator de cuvant al Pakistan International Airlines a declarat, pentru Reuters, ca la bordul avionului se aflau 99 de pasageri si 8 membri ai echipajului, relateaza The Guardian. Insa ulterior acelasi Aeroport a publicat lista pasagerilor, unde apar doar 91 de persoane, asa ca ramane sa aflam cati oameni se aflau exact in aeronava. Aeroportul Jinnah anunta ca la bord se aflau 51 de barbati, 31 de femei si 9 copii.

Initial au existat informatii pe surse potrivit carora ar fi existat si supravietuitori, insa primarul din Karachi, Wasim Akhtar, a anuntat ca toti cei aflati la bord au murit.

In cladirile peste care s-a prabusit avionul au fost gasite mai multe cadavre, insa si supravietuitori, persoane ranite care au fost duse la spital. Nu exista insa un bilant la sol la acest moment.

„Cel putin trei case au fost puse la pamant, in timp ce alte 10-12 au fost avariate”, a anuntat primarul.

Pana acum, 5 cadavre si 6 raniti au fost adusi la Spitalul din Jinnah, potrivit informatiilor oferite de purtatorul de cuvant al unitatii, Seemi Jamali, potrivit CNN.

Zborul PK8303 a decolat din Lahore si trebuia sa aterizeze la 14:30 (ora locala) in Karachi, dar a disparut de pe radar, a declarat pentru CNN purtatorul de cuvant al Pakistan Airlines, Abdullah Khan.

Pilotul a raportat catre turnul de control o problema tehnica inainte de a se pierde contactul. Potrivit oficialului de la autoritatea aviatiei civile, avionul a distrus mai multe cladiri in momentul impactului cu solul.

Marorii spun ca aeronava, un Airbus A320, ar fi incercat de cateva ori sa aterizeze insa fara succes si apoi s-a prabusit in zona rezidentiala de langa Aeroportul International Jinnah.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos