Acasă ACTUALITATE TRAGEDIE aviatica! Un avion cu peste 80 de oameni la bord s-a...

TRAGEDIE aviatica! Un avion cu peste 80 de oameni la bord s-a prabusit dintr-un motiv INCREDIBIL!

53

Un avion cu 81 de persoane la bord, printre care membrii unei echipe de fotbal din Brazilia, s-a prăbuşit luni seară în Columbia, în apropierea oraşului Medellin, iar în prezent echipele de salvare îi preiau pe supravieţuitori, a anunţat Asociaţia de aviaţie civilă columbiană, relatează Reuters, potrivit agerpres.ro.

Potrivit unor surse oficiale, şase persoane au supravieţuit accidentului. Avionul transporta 72 de pasageri, printre care membrii echipei de fotbal braziliene Chapecoense. Aceasta se deplasa la Medellin pentru a juca miercuri partida tur a finalei Copa Sudamericana contra echipei locale Atletico Nacional. Alte surse media susţin că cel puţin 13 pasageri au supravieţuit

Presa locală a raportat că aeronava transporta membrii echipei de fotbal Chapecoense, echipă din Brazilia, care urma să joace finala Copa Sud America cu Atletico Nacional, miercuri, în Medellin.

Avionul decolase din Bolivia şi s-a prăbuşit pe drumul spre aeroportul din Medellin.

„Confirm. Avionul înmatriculat CP2933 transporta echipa @ChapecoenseReal.Aparent există supravieţuitori”, scrie pe Twitter un responsabil al aeroportului, José Maria Cordova, care deserveşte acest aeroport.

Operaţiunile de salvare la locul unde se află epava avionului prăbuşit luni seară în Columbia au fost suspendate din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, a anunţat marţi dimineaţă conducerea aeroportului din Medellin, transmite Reuters citat de agerpres

Operaţiunile de ‘căutare şi salvare a avionului în care se afla echipa Chapecoense sunt suspendate ca urmare a ploii abundente din zona accidentului”, a anunţat aeroportul din Medellin pe contul său de Twitter.

Primarul localităţii La Ceja, Elkin Ospina, a declarat în urmă cu câteva minute că cel puţin 25 de persoane şi-au pierdut viaţa în tragedia aviatică, iar numărul supravieţuitorilor este mult mai mare decât se credea iniţial, dar nu a înaintat o cifră oficială. Tot edilul a mai spus pentru AFP că tragedia s-ar fi produs din cauza faptului că avionul a rămas în pană de combustibil.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos