Acasă Politica Traian Basescu a dat verde la urmarirea penala a cinci fosti ministri!...

Traian Basescu a dat verde la urmarirea penala a cinci fosti ministri! Vezi despre cine este vorba

28

Presedintele Traian Basescu a declarat vineri ca a aprobat cererea ministrului Justitiei privind inceperea urmaririi penale in cazul celor cinci fosti ministri anchetati în dosarul Microsoft.

In ceea ce priveste solicitarea facuta de ministrul Justitiei cu privire la cinci fosti ministri, legat de dosarul Microsoft, am aprobat, sau, corect, din punct de vedere al legii, este: am cerut ministrului Justitiei — si l-am informat pe procurorul general legat de aceasta solicitare facuta catre ministrul Justitiei — inceperea urmaririi penale pentru doamna Ticau Adriana, pentru domnul Sandu Gabriel, pentru domnul Athanasiu Alexandru, pentru domnul Tanasescu Nicolae Mihai si pentru domnul Funeriu Daniel„, a spus seful statului la Palatul Cotroceni.

Presedintele a tinut sa sublinieze faptul ca acest caz trebuie anchetat cat mai rapid pana la capat, precizand ca nu a fost o cerere formala de incepere a urmaririi penale si ca a studiat in buna parte din cele 13 bibliorafturi care i-au fost trimise. El a mai spus ca din documentele care exista in dosar „nu toate vinovatiile sunt la fel”, aratand ca acelasi lucru rezulta si din referatul procurorilor.

Spre exemplu, Daniel Funeriu — nu exista nici o suspiciune cu privire la bani, la mita si asa mai departe. Este doar in zona de eventual abuz in serviciu„, a spus seful statului.

Potrivit Presedintelui, acesti fosti ministri nu au nici o calitate in acest moment.

Doar in urma continuarii anchetei procurorii pot sa le dea o calitate sau alta, pot sa ii scoata de sub urmarire penala. Altfel spus, in acest moment niciunul din cei cinci nu are nici o calitate; este exact formularea pe care a folosit-o DNA atunci cand a fost vorba de dl. Victor Ponta. Deci sunt egali ca si situatie. Ei nu au fost trimisi cu nici o calitate. Calitatea pe care le-o vor da eventual procurorii este ulterioara solicitarii mele de incepere a urmaririi penale. Deci nu au nici o calitate, sunt egali cu Victor Ponta in acest moment. Ramane de vazut daca li se vor mentine calitatile celor cinci la fel ca a lui Victor Ponta sau Victor Ponta va dobandi vreo alta calitate mai tarziu. Deci din punctul meu de vedere ancheta poate sa continue si cred ca orice intarziere a Parlamentului este daunatoare pentru credibilitatea Parlamentului Romaniei„, a conchis presedintele Basescu.

Sursa: Mediafax

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos