Acasă ACTUALITATE Traian Basescu baga spaima in romani: ”Vladimir Putin vrea să ajungă la...

Traian Basescu baga spaima in romani: ”Vladimir Putin vrea să ajungă la gurile Dunării, nu am dubii’

201

Fostul preşedinte Traian Băsescu s-a declarat convins, la România TV, că Vladimir Putin vrea să ajungă la gurile Dunării.

Fostul preşedinte a vorbit despre exerciţiile la scară largă în Crimeea şi în Marea Neagră, la care participă peste 10.000 de militari şi 40 de nave de război, precum şi 20 de vase auxiliare ale Rusiei.

„Abia acum li s-a văzut amploarea într-un poligon situat la 200 de kilometri de frontiera Ucrainei. Nu au fost tancurile la linia de frontieră. Au fost în poligoane, la distanţă destul de mare. A însemnat o concentrare mare de trupe, a fost cu toate categoriile de arme – şi armată terestră şi aeriană şi navală. Exerciţiile navale ruseşti mai continuă în Marea Neagră”, a precizat Traian Băsescu, la România TV.

„Nu vreau să spun că Putin nu stă cu ochii pe gurile Dunării. Mai devreme sau mai târziu va vrea să ajungă să aibă frontieră pe braţul Chilia. A gândit să o facă şi în 2014. A încercat mascarada din Crimeea şi Odessa şi nu a mers şi atunci s-a oprit la Mariopol, dar mai devreme sau mai târziu va vrea să ajungă prin sud estul Ucrainei va vrea să ajungă la gurile Dunării. Nu am dubii”, a explicat Băsescu.

„Strategic, Rusia consideră că are nevoie pentru securitatea ei şi de acces pe Dunăre. De aici până a proiecta un pericol pentru România, calea e lungă. De pe altă parte, orice şef al statului rus, când pui o bază militară la Kogălniceanu, mai ţii şi o mie de puşcaşi marini acolo, mai faci o bază aeriană la Tuzla, mai pui sistemul antirachetă la Deveselu, mai duci efective NATO în Polonia, ticseşti de armate NATO Ţările Baltice, să nu te aştepţi să nu facă şi Putin un exerciţiu militar către frontierele lui”, a afirmat fostul preşedinte al României.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedent„Marcele, ramai la table ca e greu cu politica”. Nici Dăncilă n-a gafat-o în asemenea hal!
Articolul următorIn aceasta seara uita-te spre cer: Fenomen astronomic inedit deasupra Romaniei!