Transnistria nu a fost niciodata pamant moldovenesc! Autoritatile separatiste de la Tiraspol spun ca Basarabia a fost anexata regiunii din stanga Nistrului

29

Transnistria nu a fost niciodata pamant moldovenesc. Autoritatile separatiste de la Tiraspol au declarat ca Transnistria nu a apartinut niciodata Republicii Moldova si ca, de fapt, „Basarabia a fost anexata” regiunii din stanga Nistrului.

transnistria

„Asteptam recunoasterea Transnistriei de catre Rusia, deoarece avem suficiente argumente juridice si istorice”, a declarat „ministrul de Externe” transnistrean, Nina Stanski, intr-o conferinta de presa.

Ea a subliniat ca recunoasterea regiunii transnistrene este „singurul scenariu posibil pentru viitorul” regiunii.

Stanski a comparat relatiile dintre Trasnistria si R.Moldova cu o „casnicie”.

„Republica Sovietica Socialista Moldoveneasca a reprezentat o casatorie care a durat doar aproximativ 50 de ani. «Familia» s-a format dupa ce Basarabia a fost alipita Transnistriei, ci nu invers. Transnistria nu a fost niciodata pamant moldovenesc. Cand Uniunea Sovietica s-a destramat, «contractul de casatorie» a fost reziliat”, a declarat sefa diplomatiei transnistrene.

Ea a adaugat ca liderul regimului de la Tiraspol, Evgheni Sevciuk, i-a propus anul trecut R.Moldova sa semneze un „divort civilizat”.

Potrivit lui Stanski, Chisinaul s-a obligat sa-si mentina statutul de neutralitate, insa „nu respecta acest angajament, in contextul in care a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeana fara a tine cont de parerea Tiraspolului”.

„De asemenea, armata Republcii Moldova este finantata cu fonduri ale NATO, SUA si ale Romaniei, acest fapt nu este un secret pentru nimeni”, a declarat oficialul transnistrean.

Sursa: Mediafax