Acasă Dezvoltare personala Trei lucruri pe care cei mai fericiti oameni din lume nu le...

Trei lucruri pe care cei mai fericiti oameni din lume nu le fac niciodata. Incearca si tu!

92

Finlanda este cea mai fericită țară din lume, iar Frank Martela, filosof și cercetător în psihologie care studiază fundamentele fericirii, a făcut trei recomandări demne de urmat, conform CNBC, scrie Adevărul.ro.

Timp de cinci ani la rând, Finlanda s-a clasat pe locul 1 în topul privind cea mai fericită țară din lume, potrivit World Happiness Report. Iată trei lucruri pe care finlandezii nu le fac niciodată:

1. Nu se compară cu vecinii lor. Expertul în psihologie, Frank Martela, spune că primul pas către adevărata fericire este „să-ți stabilești propriile standarde, în loc să te compari cu ceilalți”.

2. Nu renunță la timpul petrecut în natură. În Finlanda, angajații au dreptul la patru săptămâni de vacanță de vară. Mulți dintre ei folosesc acest timp pentru a ajunge în mediul rural și pentru a se relaxa în natură. „Cu cât sunt mai puține facilități, chiar și până la lipsa energiei electrice sau a apei curente în casă, cu atât mai bine”, explică Maertela. El recomandă astfel petrecerea timpului în natură pentru a că mărește vitalitatea și bunăstarea. „Găsește modalități de a aduce puțin verde în viața ta, chiar dacă asta înseamnă doar să cumperi câteva plante pentru casa ta”.

3. Nu distrug încrederea în comunitatea lor. Potrivit sursei citate, un experiment din 2022 privind „pierderea unui portofel” a testat onestitatea cetățenilor. În Helsinki, 11 din 12 portofele au fost returnate proprietarilor. Maertela ne recomandă să ne gândim cum putem să creăm mai multă încredere în comunitatea noastră, iar acțiunile mici precum deschiderea ușilor pentru străini sau renunțarea la un loc în tren fac și ele diferența.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos