37.4 C
București
luni, iulie 15, 2024
AcasăStirea zileiTrofeul URSUL DE AUR a ajuns in Romania

Trofeul URSUL DE AUR a ajuns in Romania

in:

Stiri pe acelasi subiect

O luna de vacanta! Ministerul Educatiei trimite elevii acasa până după Paști

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat marţi că vacanţa...

Medic epidemiolg militar: Toata lumea sa stea in casa, cu familia!

Generalul Florin Paul, medic epidemiolog, a declarat că dacă...

Ordin de la Ministerul Educatiei: Elevii NU MAI AU VOIE cu teme acasa!

Ordinul ministrului Educaţiei prevede că temele pentru acasă sunt...

pozitia copiluluiEchipa filmului „Pozitia copilului”, care a castigat Ursul de Aur la editia din acest an a Festivalului de la Berlin, a adus trofeul in Romania, fiind intampinata de prieteni si admiratori, duminica, la sosirea pe aeroportul „Henri Coanda” din Bucuresti.

Aeroportul „Henri Coanda” a devenit, duminica, in jurul orei 12.45, scena premiantilor de la Berlinala. Regizorul Calin Peter Netzer, producatorul Ada Solomon si o parte din actorii din distributia filmului „Pozitia copilului”, intre care Bogdan Dumitrache, s-au intors in Romania. Acestia au fost intampinati cu aplauze si flori.

Regizorul Calin Netzer, care le-a aratat celor prezenti la aeroport trofeul Ursul de Aur, a declarat ca a fost „coplesitor” sa primeasca cel mai important premiu al Berlinalei.

„A fost coplesitor. Nici pana acum nu mi-am revenit. Filmul a fost bine primit si de presa si de critici si de spectatori si de jurii. Aprecierea a fost unanima”,  a spus Calin Netzer. El a precizat ca spera ca filmul lui sa primeasca trofeul Ursul de Aur, unul dintre cele mai importante premii din cinematografia romaneasca, alaturi de Palme d’Or. „Dar de la speranta la realizare este un drum lung si am fost surprinsi”, a spus Netzer.

Intrebat daca are sperante ca „Pozitia copilului” sa fie selectionat anul viitor la premiile Oscar pentru cel mai bun film intr-o limba straina, Calin Netzer a spus ca totul depinde de distribuitorul peliculei, din Germania. „Depinde de distribuitor, daca promovarea se face cum trebuie. Am inteles ca este pe drumul cel bun”, a mai spus Netzer.

Filmul va avea premiera in Romania in date de 7 martie si va putea fi vazut in cinematografe incepand cu data de 8 martie.

Ultimele stiri