Acasă ACTUALITATE Tudorel Toader a inceput sa toarne si dezvaluie jaful pus de cale...

Tudorel Toader a inceput sa toarne si dezvaluie jaful pus de cale de Dragnea: ”Atunci am fost sigur ca voi fi demis”

2169

Tudorel Toader, fost ministru al Justitiei, a dezvaluit, luni, ca Liviu Dragnea a avut interese directe in instrainarea unei mari suprafete de teren si a incercat sa-l preseze sa avizeze o hotarare de guvern in acest sens. Toader spune ca s-a opus, descriind o atmosfera de cosmar in interiorul Guvernului.

„Ma asteptam sa imi ceara PSD demisia. Era intr-o zi de miercuri, aveam sedinta de guvern, si fostul presedinte al PSD-ului era undeva pe camp, prin sudul tarii, si spunea ca, o declaratie furibunda la adresa mea: ‘Ministrul Justitiei, prea multa importanta ii dati, nu conteaza, nu stiu ce’. Care era dedesubtul? Urma sedinta de guvern de joi a doua zi, o sedinta de guvern in care se voia o hotarare de guvern, in care o suprafata mare de teren de la un fost IAS trebuia sa treaca din public in privat si unii voiau sa-l ingrijeasca mai bine.

Eu stiam de chestiunea asta, fusesem intrebat de avizul acela. L-am chemat pe directorul Directiei de avizari si l-am intrebat ce-i cu dosarul acela. Zice ca dosarul asta, noi  l-am avizat, dvs. ati semnat negativ si a venit inapoi, fara nicio modificare si ni se cere din nou avizarea. Ce sa facem? Pai, facem ce trebuie,  ramane cum am stabilit. Plus ca mai era si intr-un litigiu.

Afland chestia asta care s-a petrecut pe la minister, undeva la ora 2-3, a aparut declaratia aia furibunda la adresa mea (la ora 16.00). Sarim. A venit momentul cand scadenta se apropia de un anumit eveniment (decizia ICCJ in cazul Dragnea – n.red.), amnistia si gratierea nu mai era, eu tot am zis unde e urgenta? Din acea luare de pozitie vizavi de hotarare de guvern eram sigur (ca va fi demis). S-a dus treaba cu amnistia si gratierea, a venit momentul cu sedinta de patru ore cu Codul Penal/Procedura Penala si, tot la fel, unde-i urgenta. Era clar, eu le-am spus alora din minister, care pot confirma. Le-am spus, eu plec, rezistam cat putem, daca voi sunteti intrebati, aveti un serviciu, dati pe mine, spuneti ca nu a vrut ministrul”, a declarat Tudorel Toader intr-un interviu acordat lui Ion Cristoiu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos