Acasă ACTUALITATE Turcia, care joaca la doua capete, anunta sfarsitul razboiului din Ucraina: Vladimir...

Turcia, care joaca la doua capete, anunta sfarsitul razboiului din Ucraina: Vladimir Putin încearcă să-l finalizeze cât mai curând posibil

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan consideră că Rusia se străduiește să pună capăt conflictului din Ucraina cât mai curând posibil. El și-a exprimat luni această opinie într-un interviu acordat postului american de televiziune PBS.

Întrebat cât de curând, în opinia sa, conflictul din Ucraina se va încheia, liderul turc a spus că „în primul rând, poziția Rusiei este foarte importantă”. „În Uzbekistan, m-am întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin și am avut discuții foarte detaliate cu acesta”, a declarat Erdogan. Potrivit acestuia, liderul rus „a demonstrat că încearcă să finalizeze acest lucru cât mai curând posibil”.

Potrivit lui Erdogan, „acum lucrurile sunt destul de problematice”. „Cred că se va face un pas semnificativ înainte”, a declarat președintele turc. În același timp, el a subliniat că „dorește ca această bătălie să se încheie în pace”.

Vinerea trecută, președinții Rusiei și Turciei au purtat discuții pe marginea summitului Organizației de Cooperare de la Shanghai de la Samarkand. În urma întrevederii, liderul de la Kremlin a menționat că Erdogan nu i-a oferit să organizeze negocieri cu liderul Ucrainei Volodimir Zelenski și a subliniat, de asemenea, că președintele turc aduce o contribuție semnificativă la normalizarea situației, inclusiv la soluționarea problemei alimentare.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentO familie din Sibiu trebuie sa faca credit la banca pentru a-si plati factura la curent pe ultima luna
Articolul următorVIDEO-A venit iarna: In Romania ninge ca-n povesti!