Acasă ACTUALITATE Turcia RUPE DEFINITIV relatiile cu Europa si trece la AMENINTARI: Vedeti-va de...

Turcia RUPE DEFINITIV relatiile cu Europa si trece la AMENINTARI: Vedeti-va de treaba voastra! Lumea nu inseamna doar UE!

21

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că va aproba o măsură parlamentară de reintroducere a pedepsei cu moartea, chiar dacă acest lucru ar pune în pericol eforturile Turciei de a adera la Uniunea Europeană, notează miercuri agenţia DPA.

„Lumea nu este doar Uniunea Europeană. Nu aveţi pedeapsa capitală în SUA, Rusia, China şi în alte multe ţări? Da”, a declarat el postului de televiziune Al Jazeera la Ankara, vorbind prin intermediul unui translator, întrebat dacă va semna o astfel de măsură în ciuda obiecţiilor clare ale UE, care interzice pedeapsa capitală, transmite agerpres.ro.

„Dacă parlamentul ia această decizie, atunci datoria autorităţilor este de a deschide calea pentru ca această pedeapsă să fie reintrodusă”, a spus el, adăugând că „oamenii au cerut-o. Ei au ieşit în stradă şi au continuat să strige +pedeapsa capitală, pedeapsa capitală, pedeapsa capitală+”.

Recep Tayyip Erdogan i-a cerut si ministrului francez de externe Jean-Marc Ayrault „să-şi vadă de treburile sale”, ca răspuns la criticile şefului diplomaţiei de la Paris asupra epurărilor din Turcia după lovitura de stat eşuată.

„El ar trebui să-şi vadă de treburile sale”, a declarat Erdogan pentru Al Jazeera. „Are el autoritatea de a face aceste declaraţii la adresa mea? Nu! Dacă el vrea o lecţie de democraţie, i-o putem da cu uşurinţă”, a adăugat Erdogan.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos